Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

Oy işleminin sona ermesinin ardından sandıkların %100 açılması sonrası vatandaşlar, AK Parti önünde buluştu. Kesin olmayan seçim sonuçlarının açıklamasıyla birlikte vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla davul, zurna ve meşalelerle seçim zaferini kutladılar.

İNEGÖL'DEN %70 DESTEK

Burada toplanan çok sayıda vatandaşa hitap eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Türkiye'nin önünde referandum halk oylamasıyla bugün tercih ve tercihte bulunma fırsatı vardı. Ve bu tarihi fırsatı aziz milletimiz geleceğini ve çocuklarını düşünerek, %51 ile 'evet' destekledi. Sayın Cumhurbaşkanım İnegöl'den size %70 destek gönderdik. Sizi seviyoruz. Biz bugün sandıkta oylarımızı kullandık. Saat 17.00'de sandıklar kapandı ve oyları saydık."

MİLLETİMİZ 'EVET' DEDİ

"%51,5 ile aziz milletimiz evet dedi. Şimdi bundan sonra anayasa değişikliği %100 Türkiye'nindir. Bu anayasa değişikliği bu artık 80 milyonundur. Anayasa değişikliğiyle 80 milyon vatandaşımızın geleceği ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılmıştır. Teklifimiz milletimiz tarafından kabul edildi. Şimdi büyük Türkiye'ye hizmet etme zamanı. Aziz milletimiz çok güçlü cevaplar verdi. Pazartesi sabahından itibaren Türkiye'de evet oyu veren veya vermeyen değil Türkiye'de 80 milyon insanımızın yürütmede Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili anayasa değişikliği olmuştur."

"3 Kasım 2019'da sandığa giderek yeni sistemle seçeceğimiz hükümet başkanı sistemi Türkiye'de 80 milyon insanımıza, yurtdışında 5 milyon insanımıza ve gönül coğrafyasında bizden çok büyük şeyler bekleyen insanlara hayırlı uğurlu olsun. Seçim sandıkta bitmiştir, sandıklar kapanmıştır. Bundan sonra evet veren de hayır veren de büyük Türkiye Cumhuriyetinin eşit vatandaşları olarak bu anayasa değişikliğinden istifade edecektir."

EN BÜYÜK CEVABI DÜNYAYA VERDİK

"Tüm ilçelerimizde sandığa giden ve tercihini sandığa yansıtan herkese teşekkür ediyorum. İnegöl'de de yüzde 70 nispetinde seçmenimiz evet olarak destek vermiştir. Biz bunun bu saat itibari ile yüzde 100 desteklendiği inancındayız. Yüzde 100 nispette anayasa değişikliğine kabul oyu verildiği inancındayız. Bu anayasa bu saatten sonra Türkiye'nin anayasasıdır, Türkiye'nin yeni modelidir. 'Evet' veren de 'hayır' veren de kardeştir bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Sandığa giderek terör örgütlerine cevap verdik. Ama en büyük cevabı bütün dünyaya verdik" diye konuştu.

MUTLU SONA ULAŞTIK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl'ün her seçimde AK Parti'ye büyük destek verdiğin ifade ederek, "İnegöl her zamanki gibi çok coşkulu, çok güzel. 2002'den beri AK Parti'ye, Reise her zaman en büyük desteği veren İnegöl, bu akşam da yüzde 70 civarında evetle bu işe ne kadar sahip çıktığını göstermiştir."

ŞÜKÜR NAMAZI KILIN

"Yaklaşık 45 gündür sahadayız. Cumhurbaşkanımız başkanlığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zorlu süreç neticesinde mutlu sona ulaştık ve büyük Türkiye hedefi doğrultusunda bir eşiği daha atladık. Bu kutlu yolda sandığa giderek bizleri destekleyen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Gece gündüz durmadan çalıştıklarını belirten İlçe Başkanı Adem Demirel de "Köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle vatandaşlarıma anayasa değişikliğini anlattık. Sizin büyük desteğinizle İnegöl'de yüzde 70 oy aldık. Evlerinize gittiğinizde şükür namazı kılın" dedi.