İnegöl Belediyesi tarafından 14 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen 30'uncu Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin coşkusu tüm şehri sardı. Festival kapsamında belirlenen bölgelerde gerçekleştirilen Dış Park Gösterileriyle, yurt dışından gelen misafir ekipler ve yerel kültür derneklerinin halk dansları ekipleri ilçe halkıyla buluşuyor.

Dış park gösterileri ile organizasyonun heyecanı ve coşkusu tüm şehre yayılırken, bu etkinliklerle beraber gündüz dış park gösterileri, akşam kültür derneklerinin örf adet ve geleneklerinden kesitler sundukları çadır etkinlikleri ve Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen farklı kültürlerin halk dansları ekiplerinin sergiledikleri oyunlarla birlikte festival adeta 24 saat yaşanıyor.

Ege Denizi'nde 5 Bin Yıllık Kalıntılar Bulundu Ege Denizi'nde 5 Bin Yıllık Kalıntılar Bulundu

ÜÇ FARKLI NOKTADA ETKİNLİK

Farklı coğrafyalardan farklı kültürlerin birleştiği ve kaynaştığı bir organizasyona ev sahipliği yapan İnegöl, halk dansları ekiplerinin sundukları gösteriler ile festivalin coşkusuna ortak oluyor. Her gün şehrin üç farklı yerinde ilçe halkıyla buluşan yerli ve yabancı ekipler, sergiledikleri oyunlar ile kültürlerinden izleri sahneye taşıyor.

Pazar günü yapılan ilk Dış Park Gösterisi, heykel önünde gerçekleştirildi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği Dış Park etkinliğinde Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, Kırgızistan, Bosna Hersek, Kosova ve Karadağ ekipleri hünerlerini sergiledi.

Aynı saatlerde Akhisar Mahallesi'nde Ahıska Türkleri Kültür Derneği, Azerbaycan, Bulgaristan, Adige ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekipleri gösterilerini sundu. Kurşunlu Mahallesi'nde ise Şavşat Kültür Derneği, Kazakistan, Gürcistan, Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti ve Makedonya ekipleri gösterilerini sundu.

DIŞ PARK GÖSTERİLERİ 3 GÜN DAHA SÜRECEK

Halk dansları ekiplerinin ortaya koydukları oyunlar, izleyenlerden büyük bir beğeni topladı. Vatandaşlar alkışlarıyla gösterilere eşlik ederken, dün Mesudiye Mahallesi muhtarlık önü, Uzun Sokak Girişi ve Yeniceköy Mahallesi Ek Hizmet Binası önünde Dış Park Gösterileri yapıldı.. Salı günü Tahtaköprü Mahallesi Ek Hizmet Binası önü, Cerrah Mahallesi Ek Hizmet Binası önü ve Alanyurt Ek Hizmet Binası önünde yapılacak gösteriler ile dış park gösterileri tamamlanacak.