Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu yaptığı açıklamada;

"Kısa süre önce yaptığınız kongrede göreve gelen başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Ülkenin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var. Biz bütün siyasi partilerle konuşabiliriz, oturabiliriz, anlaşabiliriz. Çünkü geçmişten böyle bir kültürden geliyoruz. Ülkemize gayet güzel hizmetler yapıldı."

"Eğer maksat ülkemize hizmet ise farklı fikirlerimiz olabilir ama elbette ki bir araya gelip ülkemize hizmet edebiliriz. Bu anlayıştayız. İnşallah önümüzde iki aylık kısa bir dönem var. Biz buna baskın seçim diyoruz. Bu seçimde sizlerde inşallah bu seçime gireceksiniz. Göreceğiz ki bu kucaklaşma toplumumuzda kabul görecek, inşallah önümüzdeki dönemde bu kutuplaşmaya son verilecek."

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

"Biz ülkemize hizmet edelim. Genel başkanımız geçtiğimiz haftalarda ilkeler ittifakından bahsetti. Elbette şu anda herhangi bir ittifak söz konusu değil. Ancak önümüzdeki hafta içerisinde her şey netleşecek. Aday çıkarma noktasında sıkıntımız yok. Ama kim olduğu ile ilgili henüz bilgimiz yok" dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Müfit Besler ise "İnegöl'de siyaset, seviyeli oluyor. İnşallah önümüzdeki seçimde de böyle olur. Siyasi partiler demokrasinin temel unsurlarıdır. İYİ Parti seçime girecek mi? Girmeyecek mi? Tüm televizyonlarda bu vardı. İsmimiz bile yetti. Siyasi partilerin önünü tıkamakla demokrasi olmuyor. Bunun çözümü var; ittifak olabilir gibi. Bunlar zaman içerisinde olacak."

"Ama bizim üç gündür yaşadığımız gerçekten üzücü. Bu ülkeyi yönetenlerin ne kadar becerikli olduklarının ifadesidir. 25 Haziran'da 2 milyona yakın öğrencimiz sınava girecek, bu öğrencilerin sınavı önemli. Öğrenim hayatlarına zarar verilmiş olunuyor. Bunu bile düşünmeyen bir yönetim var. Toplum ayrışmadan, sevgiyle oyunu kullanacak. Önümüzdeki günlerde adaylar belirlenecek. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener'dir."

"100 bin değil 500 bin imzayla genel başkanımızı aday göstereceğiz. İnşallah her şey çok daha iyi olacak. Yüksek seçim kurulu bizim seçime girip girmeyeceğimizin kararını 25 Nisan'a kadar bekletiyor. Bursa'da ve Türkiye'de Cumhur ittifakının oyu %50'nin altına indi. Ama maalesef bazı anket firmaları yanıltma anketlerle iş yapmaya çalışıyor. İnegöl'de inşallah ses getireceğiz. Önemli olan seçmenden karşılık görmek" diye konuştu.