İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin halk oylaması kapsamında, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı'nda halka hitap etti. Yıldırım'ın gündeminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun İnegöl'deki iddiaları da vardı.
KOMİK DURUMA DÜŞÜYORSUN
Anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren CHP ve HDP'nin koro halinde "hayır" dediğini ifade eden Yıldırım; "İnanın bunlar neye 'hayır' dediğini bile bilmiyor. Kahvecilerle bir araya geliyorlar, 'Bu anayasa değişikliği geçerse sizin kahvehaneniz kapanacak.' diyorlar. Minibüsçülerle bir araya geliyorlar, 'Bu anayasaya 'evet' verirseniz sizin minibüs hatlarınız kaldırılacak.' diyorlar. Muhtarlarla bir araya geliyorlar, 'Aman evet vermeyin. Bir gün sonra muhtarlıklar da kapatılacak.' diyorlar. İş adamlarıyla bir araya geliyorlar, 'Evet verirseniz iş yerlerinize el konulacak, elinizdeki bütün mallarınız alınacak.' diyorlar. İnanıyor musunuz bunlara? Millet inanmıyor sayın Kılıçdaroğlu, komik duruma düşüyorsun, yalanlarınla gülünç duruma düşüyorsun. Bir zahmet bırak da bu yalanları, 18 maddelik değişikliği oku, oku. Allah akıl, fikir vermiş. Her gün sallıyor, her gün yeni bir şey. Vitesi boşa atmış ha babam gidiyor. Milletin zihnini ne kadar bulandırırsa bulandırsın, hiç faydası yok. Bu millete dayatma sökmez, bu millete tehdit sökmez. Yalan yanlış söyleyerek milleti korkutamazsın."


İNEGÖL'DE SÖYLEDİKLERİ YALAN
Anamuhalefet partisinin halkı kandırdığını iddia eden Yıldırım, "18 maddeyi otursa sakin bir şekilde okusa Kılıçdaroğlu, senden, benden önce gider 'evet' vurur ama okumuyor. Onun içinde yalanlarıyla milleti ikna edeceğini sanıyor. İnegöl'de diyor ki 'Bu sistemde cumhurbaşkanı eğer ikinci döneminde seçim kararı alırsa, 3'üncü dönem daha seçilecek' diyor, bu da yalan." diye konuştu. Yıldırım, yeni sistemde, cumhurbaşkanının iki dönem seçilme hakkının olduğuna dikkati çekerek, ikinci döneminde seçime gitmesi durumunda cumhurbaşkanının aday olamayacağını belirtti.