ŞAHİN AÇIKLADI

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, sağlık hizmetlerinin aksamaması için personel atamaları konusunda duyarlı davrandıklarını belirterek, bu kapsamda Bursa'ya da 67 pratisyen hekim atandığını açıkladı.

Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında çekilen kura sonucunda İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi'ne 15, Orhangazi ve Karacabey Toplum Sağlığı Merkezi'ne 8'er, Mustafakemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi'ne ise 6 pratisyen hekim atandığını bildiren Milletvekili Hüseyin Şahin, ayrıca Nilüfer ve Mudanya'da 5'er, Orhaneli ve Kestel'de 3'er, İznik ve Yenişehir'de 2'şer sağlık hekiminin görevlendirildiğini kaydetti.

YÜK ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI

Kura çekimiyle Yıldırım ve Osmangazi Toplum Sağlığı merkezlerine 1'er, Büyükorhan Devlet Hastanesi'ne 4, Harmancık Devlet Hastanesi'ne 3 ve Orhaneli Devlet Hastanesi'ne ise 1 hekim atandığını kaydeden Milletvekili Şahin, Toplum Sağlığı Merkezleri'nin koruyucu sağlık hizmetleri veren kurumlar olarak tedavi edici sağlık kurumlarının yükünü önemli ölçüde azalttığını hatırlattı.

HEDEF TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME

Toplum Sağlığı Merkezleri'nin, öncelikli hedefinin toplumun sağlığını geliştirme ve koruma olduğunu vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin,

"Bu merkezlerimiz, bilindiği gibi sağlıkla ilgili risk ve sorunları belirleyerek, bu sorunları gidermek için planlama yapan, bu planları uygulayan ve uygulatan kurumlardır. Toplum sağlığı merkezleri ayrıca koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini yürütmekle, bölgesindeki sağlık kuruluşları ile koordinasyonu sağlamakla görevlidir.

Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın! Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın!

Siyasi iktidar olarak, üstlendiğimiz görev sorumluluklarımız gereği son derece önemli olan bu merkezlerimizin sağlık hizmetlerini eksiksiz yerine getirmesi için personel atamaları konusunda gerekeni yapıyoruz" dedi.