CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, yaptığı açıklamada;

Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi

"Hepimiz İnegöl'ümüzü düşünüyoruz. İnegöl'ümüzün daha gelişmiş, daha güzel bir kent olması için mücadele veriyoruz.

Dün Belediye Başkanımız İnegöl'ü düşündüğünü, bazı konuların siyaset üstü olduğunu söylemiş. Kendisine katılıyoruz. Terör, teröristlerin ülkemizin masum vatandaşlarını, güvenlik görevlilerini katletmesi, bunlar siyaset üstü konular" dedi.

EN BÜYÜK SORUNU GÜVENLİK AÇIĞI

"Biz de tam bu noktada Hükümet Konağımızı gördüğümüzde açıkçası üzülüyoruz" diyen Büyükışıklar;

"İnegöl'ün en güzel yerinde, 250 bin nüfuslu bir kentin Hükümet Konağının durumu içler acısı. Tabi ki bu belediyenin işi değil. Belediye dışı bir yapıdan bahsediyoruz fakat İnegöl Belediyesi her konuşmasında güçlü bir belediye olduğunu iddia eden bir belediye.

Bizler Büyükşehir'e geçtiğinden bu yana İnegöl Belediyesinin çokta bir gücünün kalmadığını, bir taşeron ofis olduğunu her seferinde tekrar etmemize rağmen Belediye Başkanımız bu konuda gönlünün müsterih olduğunu, 1 Nisan 2014'ten bu yana İnegöl Belediyesinin Büyükşehir'den iyi hizmetler aldığını iddia ediyor.

Biz de diyoruz ki, belediye sarayı yapmak için 220 bin lira ödül veriyoruz. Hükümet Konağı bizim konağımız. İnegöl'ün meydanında. En azından belediyemiz nasıl ki, AVM'ye giden yolda binaların dış cephelerinde güzelleştirme yapabiliyorsa, Hükümet Konağında da yapabilir.

Fakat Hükümet Konağımızın en büyük sorunu güvenlik açığı. Etrafında herhangi bir güvenlik tedbirinin olmadığı, belediyenin okul çıkışının o istikamete olduğu yerde bireysel otoparklara izin vermesi. Bu da bölge otoparklarından kaynaklanıyor. Orada iki memur arkadaş sabah-akşam nöbet tutuyor.

Ve bir şahıs oraya gelip her türlü faaliyette bulunabilir. Hükümet Konağının biran evvel bir güvelik çemberinin içine alınması lazım. Okul çıkış yolunun da farklı bir yöne alınması lazım" dedi.

TABELASI DAHİ YOK

Büyükışıklar, şöyle devam etti:

"İnegöl'ün merkezinde çok büyük, yapı olarak sağlam bir hükümet konağımız var fakat hükümet konağımızın İnegöl'e ait olduğunu gösterecek, Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümet konağı olduğunu gösterecek bir tabelası dahi yok. Oraya bir tabela takılması çok önemlidir"