Özellikle çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi, bu hafta La Fontaine masallarından sahneye uyarlanan "Gökkuşağı Ormanı" adlı çocuk tiyatro oyununu İnegöllü tiyatro sever miniklerle buluşturdu.

2 SEANS GÖSTERİME SUNULDU

İzmir Baykuş Çocuk Tiyatrosu topluluğu tarafından sahneye uyarlanan ve İnegöl Belediyesi organizasyonu ile 13.00 ile 15.00 olmak üzere 2 seans şeklinde sunulan "Gökkuşağı Ormanı" isimli çocuk oyununa, İnegöllü veliler ve minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ MASALSI BİR DİLLE ANLATILDI

Mobilya Müzesi Konferans Salonunda gösterimi gerçekleştirilen "Gökkuşağı Ormanı" adlı oyunda, çevre kirliliği ve doğal yaşamın insan eliyle nasıl yok edildiği anlatıldı. Oyun, her geçen gün artan çevre kirliliği sonucu doğal yaşamın yok oluşunu konu alırken, bu durum çocuklara renkleri kaybolmaya başlamış bir ormanın içinde yaşayan canlıların gözünden masalsı bir dünya kurularak aktarıldı. 40 dakika süren oyunda La Fonten'in masal karakterleri, renklerini kaybeden Gökkuşağı Ormanına renklerini geri kazandırmanın mücadelesini verirken, aynı zamanda oyunu ilgiyle takip eden çocuklar da oyuna dahil edilerek doğayı kurtarmak için çocuklarla beraber çabaladılar. Çocukları çevreye karşı duyarlı olmaları konusunda bilinçlendiren oyun, İnegöllü miniklere eğlenirken öğrenme fırsatını da sundu.

Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

NİSAN AYI DOPDOLU GEÇECEK

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

İnegöl Belediyesi, Nisan ayı boyunca çocuk tiyatro oyunları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam edecek. Bu anlayışla 22 Nisan Cumartesi günü "İbiş'in Sınavı" Çocuk Tiyatrosu ile çocukların boş zamanlarını dopdolu ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleri sağlanacak.