Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda söz alan MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, pastadan daha fazla pay almak istediklerini belirterek:

"MOBİAD Yönetimi olarak çok fazla kişiye ulaşmak istiyoruz çünkü pastadan daha fazla pay almak istiyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) proje bazında en fazla destek alan dernek olduk.

Bugüne kadar gerçekten çok özverili davrandık. Uzun zamandır Mobilya Şehri projemiz var. Arsin güzergahı üzerinde 200 dönümlük alanda 100 mağazası olan bir alan ve içinde farklı iş kollarının da olduğu yaşam olanı olarak planlıyoruz.

Trabzon'a hem istihdam sağlamak hem de Trabzon'un gelişimine katkı sağlamak istiyoruz "dedi.

Sıkıntılarını dile getiren Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir diğer projemiz ihracatla ilgili sıkıntımız var ve buna yönelik 15 bin TL'lik bir yatırım söz konusu. 12 bin TL'sini devlet ihracatı desteklediği için veriyor. Yurt dışında fuarlara katılabilmek için hedef pazarlarımızı belirleyeceğiz ve devlet bizim masraflarımızı karşılayacak.

3 yıllık bir proje bu. Buradaki amaç gerçekten ihracatı teşvik etmek. Yurt dışından gelen heyetleri istediğimiz gibi ağırlayacağız. Tüm bunların dışında bahçe ürünleri yurt dışından geliyor.

Bizde sepet örücülüğünü ve telkari el çalışmalarımızı göz önüne alarak 30 bin kişiye iş sağlaması planlanan bahçe mobilyası konusunda çalışma yapıyoruz."

Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesi Başkanı Köksal Seymen de:

"Biz satış yeri değil de üretim yeri olarak planladığımız MOBİSİT projemiz var. Yeri de hazır eğer bu proje hayata geçerse istihdam sayımız 5 yıl sonra 3 bini bulur.

Şuandaki üretimde sayımız 750 kişidir. Buradaki kazanç sadece kişi çalıştırmak değil Trabzon'a ve Bölgeye katkı sağlamak olacaktır" diye konuştu.

TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise,

"Trabzon'da bugüne kadar sözleşmeye bağladığımız 96 trilyon 431 milyarlık yatırımımız var. Bunların 55 tanesini tamamlandı ve 450 kişiye istihdam sağlandı. 120 tesis bizden hibe almaya hak kazandı. Rakam Trabzon için büyük bir rakam.

İNEGÖL GİBİ GİRİŞİMCİ OLSUN

İnegöl Mobilyasını yapanların sizden bir farkı yok yeter ki girişim olsun. Trabzon'da bugüne kadar sözleşmeye bağladığımız 96 milyon 431 bin TL yatırımımız var. Şu ana kadar bunların 55 tanesi tamamlandı. 450 kişiye isdihdam sağlandı.

Devam eden 72 projeyle beraber toplamda şu ana kadar 127 tesis bizden hibe almaya hak kazandı. Bunlar yatırımlarını tamamladığında kendilerine sağlayacağımız destek miktarı 60 milyon 416 bin TL olacak" şeklinde konuştu.

MODEF Fuarı 50. Kez Kapılarını Ziyaretçilere Açıyor MODEF Fuarı 50. Kez Kapılarını Ziyaretçilere Açıyor

Aydoğdu, yatırım yapacaklara kurum olarak istedikleri kriterleri sıralarken, TKDK olarak vatandaşın hizmetinde olduklarını sözlerine ekledi.