İnegölspor aylardır kongre telaşında. En sonunda o telaş dün sona erdi. Münir Kaner, 2.kez başkanlığa seçildi.

Kongreye üyeler dışında ilgi büyüktü. Kulübe üye olanların 5'te biri ancak oy kullandı.

İnegölspor'un kongre süreci, aday olandan çok; adaylıktan çekildiğini duyuranların daha fazla olduğu bir dönem oldu. Sonuna kadar adaylığının arkasında duran isim Coşkun Karduz'du.

Bu kongrede bir sorunun cevabını yine alamadık. Cebrail Kemer neden bıraktı? Kongreden 5 gün sonra basın açıklamasında da bunun cevabını vermedi, dün de. O kısım hala sır.

Kongrede Münir Kaner'in konuşmasında 2 önemli ayrıntı vardı. Biri Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile olan kısımdı.

Evet, Aktaş konusu kongre önceleri çok konuşuluyor. Aday olmak isteyen ilk önce onunla konuşuyor. Fakat artık bu sürecin sona ermesi gerektiği kısmında Kaner %100 haklı.

İnegölspor sadece Belediye Başkanı'nın sorunu olmamalı. Kaymakamı, Vekili, İTSO, OSB'ler, orada üye olan yada üretim yapan firmalar, iş adamları dernekleri, tüm İnegöl'ün derdi olmalı.

Onun için Aktaş'ın şu an için elini eteğini çekmesi ve bu saydığım kuruluşların harekete geçmesine olanak sağlanması bence doğru bir yaklaşım. Bugün Aktaş'sız, dönemi sona erdiğinde de Belediye Başkansız da bu kulüp yoluna devam etmeli artık.

Kaner'in konuşmasında katılmadığım kısım altyapı hocaları ile ilgili. Onların zor şartlar altında önemli başarılar elde ettiğini biliyoruz. U-19 grubunun yaptıkları dahi ortada. O -beden eğitimi öğretmenleri- bence güzel işler yapıyorlar. Keşke konuşmada o cümleler sarf edilmeseydi.

Münir Kaner ve ekibi zor şartlar altında medeni cesaretlerini gösterip aday oldular. Bundan sonra onları da çok zor bir süreç bekliyor. Allah yardımcıları olsun.

Takımın iyi oyuncuları bir bir dökülüyor ve ayrılıyor. Yeni bir takım inşa etmek zor olacak. Hoca kim olacak? Kimleri getirecekler? Bunların hepsini bekleyip göreceğiz.

İnegölspor için kritik bir ay var önümüzde. Transferler yapıldıkça durum daha da netleşir. İnşallah korkulan senaryolar gerçekleşmez. Hep beraber kulübe sahip çıkılır ve istenilen noktada lig bitirilir.