GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BORDO-BEYAZ

İnegöl Kent Müzesi, bugün kuruluşunun 10'uncu yılını kutladı. Kurulum çalışmaları 2005 yılında başlayan ve 10 Ocak 2009 tarihinde resmi açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ilçe Kent Müzesi'nin 10'uncu yılına özel sergi düzenlendi. 10'uncu yıla özel düzenlenen "Geçmişten Günümüze Bordo-Beyaz İnegölspor Fotoğraf Sergisi" 1984 yılında İnegöl İdman Yurdu, İnegöl Demirspor ve Amatör İnegölspor'un birleşimiyle kurulan İnegölspor'un 35 yıllık tarihini gün yüzüne çıkardı.

MÜZENİN 107'NCİ SERGİSİ

Serginin açılışı Perşembe günü 14.30'da Kent Müzesinde düzenlendi. İnegölspor'un hatıralarını yaşatan fotoğrafların görücüye çıktığı serginin açılışına; protokol üyelerinin ve İnegölspor'un eski Başkan, yönetici, teknik direktör ve futbolcularının ilgisi yoğun oldu. Acı tatlı hatırların bulunduğu sergiyi inceleyen İnegölspor'un eski yöneticileri ve futbolcuları, duygulu anlar yaşadı. Bu sergi, aynı zamanda İnegöl Kent Müzesi'nin 107'nci. sergisi olma özelliğini taşıyor.

İNEGÖLSPOR TARİHİNDEN 307 FOTOĞRAF TOPLANDI

Serginin açılış konuşmasını, sergiyi hazırlayan Araştırmacı Yazar Turhan Şahin gerçekleştirdi. Turhan Şahin, Eylül ayında kendisinden İnegölspor'un 35. Yılı adına sergi yapılacağı belirtilerek yardım istendiğini ifade ederek; "100 fotoğraf içerisine 35 yılı nasıl sığdıracağım diye önce biraz kaygılandım. Gazete taramaları yaptım, araştırmalarımı tamamladım. Neticede 35 yılın yönetici, teknik direktör ve sporcu kadrolarını tamamladık. 300 üzerinde fotoğraf belirledik. 100'ünü sergide sizlere sunarken, kalan fotoğrafların da anılarda yer etmesi adına CD'ler hazırlayarak sizlere takdim etme kararı aldık. Yaptığımız araştırmalarda 35 yılın puan durumlarını tespit ettik, 35 yıl boyunca oynanan liglerde fikstürleri belirledik. Ayrıca Kent Müzesi olarak 8 bin küsur fotoğraf olduğunu tespit ettik. Bu bize az geldi. Buradan sizlere de ifade etmek istiyorum; cemiyet hayatına yönelik uygun gördüğünüz tüm fotoğrafları sizlerden de istiyoruz. Çok kaliteli bir takvimimiz var. Bu takvimde sizlerden gelen fotoğraflardan da faydalanacağız" dedi.

İNEGÖLSPOR'U FUTBOLCU FABRİKASI HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Açılışta İnegölspor adına da Kulüp Basın Sözcüsü Mustafa Arıcı bir konuşma yaptı. Arıcı; "Öncelikle, İnegölspor'a hizmet eden, görev yapan başkanlarımız, yöneticilerimiz, personelimiz, antrenörlerimiz ve oyuncularımızdan sağ olanları minnetle, vefat edenleri rahmetle anıyorum. İlçemizin en büyük markası olan İnegölspor'a hizmet etmenin onurunu yaşıyorum. İnegölspor'daki görevimiz süresince, kulübümüzü en iyi şekilde yönetmek adına yeni yönetimler ve yapılanma üzerinde çalışıyoruz. Yeni tesislerimizin biran evvel bitmesi, kulübümüzün vizyonu adına çok büyük bir adım olacaktır. Bu adımı atmamız için desteğinizi bekliyoruz. Ayrıca mevcut tesislerimizi koruma ve burada altyapı faaliyetlerimizi daha da genişleterek sürdürmek istiyoruz. İnegölspor'u eskiden olduğu gibi futbolcu fabrikası haline getirmek, aynı zamanda da sportif ve yönetim başarısını sağlayarak adından söz ettirmek tek hedefimiz. Bu hedefe ulaşma süresince yanımızda olmanız tek arzumuzdur" diye konuştu.

İKİ GAYE İLE BİR ARADAYIZ

Açılış öncesi Belediye Başkanı Alper Taban da kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Bugün burada iki gaye ile bir araya geldiklerini dile getiren Taban, "10 Ocak 2009 yılında kurulan Kent Müzemizin 10'uncu kuruluş yıldönümü. Bu günün anısına İnegölspor'un 35 yılını sizlere sunmak istedik. Bundan dolayı ben de çok mutlu oldum. Bugün belki pek çok ilçede Kent Müzesine rastlayabiliriz ancak, Müzemiz kurulduğu tarihte ilk olma özelliğini taşıyordu. Kent Müzesinin kurulmasında ciddi emekleri olan arkadaşlarımız var. Başta Nedim Bayram arkadaşımız, rahmetli Serdar Rubacı ağabeyimiz, Bayram İnaltekin, İsmail Hakkı Özak ve Ali Osman Olgun ağabeylerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müzenin faaliyete geçirilmesinde tamamen gönüllülük esasıyla hareket edildi. Başta Alinur Aktaş Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sergiler noktasında da bugün 10 yılda 107'nci sergimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

İNEGÖLSPOR'UN BAŞARISI İÇİN TOPYEKUN DESTEK VERECEĞİZ

1984 yılında İnegöl İdman Yurdu, İnegöl Demirspor ve Amatör İnegölspor'un birleşimiyle İnegölspor'un kurulduğunu hatırlatan Taban, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yıl da 35'inci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bordo Beyaz İnegölspor fotoğraf sergimizde 108 fotoğrafı sizlerle buluşturuyoruz. Turhan Şahin ağabeyimizin bu serginin hazırlanmasında büyük emekleri var. Turhan ağabeyimize ve fotoğraf arşivleriyle sergimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Biz işin sadece vitrinindeyiz. Ama emeğin büyüğü onlarındır. Bugün sizlere ayrıca 307 fotoğraftan oluşan İnegölspor CD'sini, İnegölspor atkısını ve İnegölspor rozetini takdim edeceğiz. Eski İnegöl fotoğraflarından oluşan 2019 takvimimi de burada sizlere sunacağız. İnegölspor'umuzun da güzel yerlere gelmesini canı gönülden temenni ediyoruz. Sporda başarı tabi ki güzel. Ancak bu başarıyı kalıcı hale getirmek ve yukarılara taşımak adına inşallah topyekun destek vereceğiz."

GÖNÜL İSTER Kİ İNEGÖLSPOR DAHA YUKARILARDA OLSUN

Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain çalışmalara döndü Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain çalışmalara döndü

Kaymakam Şükrü Görücü de yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İnegöl olarak önemli bir gündeyiz. Müzemizin kuruluşu ve İnegölspor'umuzun 35. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bugüne kadar güzel hizmetler olmuş. Bu şehrin Belediye Başkanı ve Kaymakamı olarak İnegölspor'a uzak kalmamız mümkün değil. Biz de İnegölspor'un her zaman yanında ve destekçisiyiz. Tabi bu millet kendine hizmet edenleri asla unutmaz. Biraz önce eski yöneticilerimizle de görüştük. İnegölspor'un bu günlere nasıl geldiğini anlattılar. Bir hedef belirleyip hep birlikte bu hedefe hareket ettiğimizde başarı elde edemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Gönül ister ki İnegölspor daha yukarılarda olsun. Bunu da sadece yöneticiler başaramaz. Kent sahip çıkarsa İnegölspor layık olduğu yere gelir. Ben bu güzel serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

ESKİ BAŞKANLARA HEDİYE

Konuşmaların ardından İnegölspor'da Başkanlık yapmış, teknik direktörlük yapmış ve futbolcu olarak Bordo Beyaz formayı terletmiş isimlere protokol üyeleri tarafından İnegölspor atkısı, İnegölspor rozeti ve 35 yıllık tarihi anlatan 307 adet fotoğrafın yer aldığı CD hediye edildi. Ardından kurdele kesimi ile 108 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.