Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı(TÜRKSOY) öncülüğünde yapılan Türk Dünyası Kültür Başkenti uygulaması kapsamında bu yıl 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Kazakistan'ın Türkistan şehri seçildi. Bu kapsamda Kazakistan'ın Türkistan şehrinde gerçekleştirilen 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış törenine katılan İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üyeleri Türkiye'yi temsil etmenin haklı gururunu yaşadılar.

İlber Ortaylı, Gençlere hangi romanları tavsiye etti İlber Ortaylı, Gençlere hangi romanları tavsiye etti

HEDİYE DE TAKDİM ETTİLER

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ensar Macit ile İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü ve ekibin sorumlu folklor hocası Recep Erdoğan'ın eşlik ettiği Belediye Halk Dansları Topluluğu bütün Türk dünyasının ortak bir payda etrafında bir araya geldiği açılış töreninde sergilediği performans ile göz doldurdu. Açılış töreninde hem Türkiye'yi hem de İnegöl'ü layıkıyla temsil etmenin gururunu yaşayan Belediye Halk Dansları Topluluğu açılış töreninde İnegöl'ü tarihiyle, kültürüyle, sosyo-ekonomik yapısı ve öne çıkan turizm değerleriyle tanıtma fırsatı da buldular. Ayrıca bu görkemli organizasyonda eyalet valisine İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler de takdim edildi.

BAŞARI İLE TEMSİL EDİYORLAR

Yurt içi ve yurt dışında önemli festivaller ve gösterilerde yer alarak hem ilçemizi hem de ülkemizi başarı ile temsil eden Belediye Halk Dansları Topluluğunun böylesi önemli bir organizasyonda boy göstermesi ve Türkiye'den davet edilen tek ekip olması İnegöl Belediyesinin sosyal ve kültürel etkinlikleri ne derece titizlikle yürüttüğünün bir göstergesi.

BİRİNCİLİĞİ ELDE ETTİ

Belediye Halk Dansları Topluluğu Kazakistan'ın Türkistan şehrinde gerçekleştirilen 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış töreninden sonra bütün Türk dünyasının ortak bayramı olan ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz geleneğinin yaşatılması ve bu geleneğin temsil ettiği dostluğun, hoşgörünün ve kardeşliğin vurgulanması amacıyla

Kazakistan'ın Almaata, Çimkent, Türkistan ve Taraz şehirleri ile Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen etkinliklere de katılım gösterdi. Burada Türk dünyasının önemli halk dansları toplulukların yarıştığı Türksoy Uluslararası Folklor Yarışmasında Belediye Halk Dansları Topluluğu göstermiş olduğu müthiş performans ile birinciliği elde etti.