AJİTASYON YAPILMIŞ
İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, yaptığı açıklamada; "Geçen hafta Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesinde okuyan iki öğrencinin ev sahibi ile yaşadığı sorunu ve sonrasında yapılan açıklamaları büyük bir üzüntüyle basından okuduk. Önce şunu söyleyeyim, ne sebeple olursa olsun ev sahibinin kiracısına bu şekildeki tavrı doğru değil, tasvip etmiyorum. Ev sahibi kiracıdan memnun değilse bunun birçok makul çözümü vardır. Kim olursa olsun bu kente gelen herkes misafirdir ve misafir gibi ağırlanmalıdır. Bu öğrenci ve asker ise daha da özen gösterilmelidir. Bunu net olarak söylemek istiyorum. Ama, esas garip olan ev sahibi ile lokal bir hadise yaşayan gençlerin bunu köpürtmesi, sanki tüm İnegöl böyleymiş gibi anlatması, ajitasyon yapması ve basının da habere yaklaşım tarzıdır" dedi.
ÖĞRENCİLERE EV VERMEK HEP SORUNLU
"Öncelikle şunu belirteyim. Dünyanın her yerinde şu veya bu sebeple bekara ve öğrenciye kiralık ev verme sorunu vardır" diyen Cerrah; "Nedenine katılırız katılmayız bu ayrı bir konu. Ama bu sorun Karacabey'de de vardır, Bursa'da da vardır. Ayrıca İnegöl'de yüzlerce öğrenci de evlerde kalmaktadır. İnegöl hızlı göç alma sebebiyle her zaman konut problemi yaşamıştır.15 bin Suriyelinin gelmesiyle de bu sorun giderek çoğalmıştır. Fakat şu bilgileri de paylaşmak zorundayım. Üniversite yurtlarının birçoğu öğrencisizlikten kapanmak üzeredir. Üç kız yurdunun biri kapanmış, iki tanesi de yarı kapasiteyle çalışmaktadır. 200 kişilik erkek öğrenci yurdunda, şuanda 120 öğrenci kalmaktadır. İhtiyaç olsa girişimciler mutlaka konuyu ele alır. İnegöl'de öğrenci sayısı göz önüne alındığında, üniversiteye hizmet veren Tüm özel sektörünün durumu pek te parlak değildir. Yani bu öğrenci sayısına göre bu yurt kapasitesi çoktur"
BU KENTE HAKSIZLIKTIR
"Özetle şunu söylemek istiyorum; iki kişinin yaşadığı lokal bir olayı bahane ederek, İnegöl'ü küçük düşürücü açıklamalar yapmak, ve bu açıklamaları da büyük bir iştahla haber yapmak bu kente haksızlıktır ve İnegöl'ü itibarsızlaştırmaktır. Bu kentin itibarını korumak hepimizin vazifedir. Basın da haber yaparken bu konuyu göz önüne almalıdır. Yapılan bir haber yıllarca internette kalmaktadır. Yurt içinden ve yurt dışından gelen on binlerce mağdur, işsiz insanı barındıran İnegöl için bu tarz karalayıcı ifadeleri asla kabul etmiyoruz. Göçten ve hızlı gelişmekten kaynaklanan birçok sosyal problem vardır, bunu da sık sık dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Ama bu tüm kentlerimizin ortak problemidir. Ve bu başka bir konudur. İnegöl, nüfusuna ve bu kadar çok kültürlü yapısına göre Türkiye'nin en sakin ve en güvenilir kentlerinden biridir. Ekonomide hızlı büyümenin, ticaretteki hareketliliğin yanında İnegöl bir huzur kentidir" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi