Açılış öncesi konuşan İFSAD Başkanı Dinçer Dışbudak;

Parmaklarla Yapılan Sanat: Kalimba Parmaklarla Yapılan Sanat: Kalimba

"2008 yılında İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği (İFSAD) şuan onursal başkanlığımızı sürdüren İbrahim Peynirci ve yönetimi tarafından kurulmuştur. Kurulduğu tarihten itibaren dernek olarak çeşitli yarışmalar, sergiler ve fotoğraf sunumları gerçekleştiren, önceliği tarihi dokusu ve güzel coğrafyası ile büyüleyen kentimizi, doğamızı kaydetmek ve gelecek nesillere ışık tutmak olan derneğimiz çalışmalarına devam etmektedir.

Fotoğraf; yaşayan nefes alan kentin insanlarını, doğasını, dokusunu ve yaşam alanlarını, gelecekte ve geçmişte somut birer köprü haline dönüştürerek, önemli bir unsuru diri ve canlı kılmamızı sağlayan, görsel hafızamıza doğru kanıtlar bıraktıran yegane bir unsurdur.

İnegöl'ümüzün güzelliklerini fotoğraflamaya gelen çok sayıda fotoğrafçı dostumuzu ağırlamayan derneğimiz ve belediyemiz ile birlikte ortak projelerle tanıtmaya, tarihin, coğrafyanın, turistik kalitesi ve dolgun güzelliklerini anlatmak için yorulmadan bir görev aşkıyla göstermeye devam edeceğiz" dedi.

59 FOTOĞRAF SERGİLENİYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise:

'İnegöl'ü Keşfet' Karma Fotoğraf Sergisinin Kent Müzesinde gerçekleştirilen 81.sergi olduğunu vurgulayarak; "Birçok kültür etkinliğinin merkezi haline gelen İnegöl Kent Müzemiz, İnegöl'de açılan sergilerin merkezi konumuna da gelmiştir.

Bugün de İFSAD tarafından büyük bir özverili ile hazırlanan 'İnegöl'ü Keşfet' Karma Fotoğraf Sergisinin açılışı için bu tarih kokan güzel mekandayız. Turizm Haftası etkinliği Kapsamında açılan bu özel ve anlamlı sergi Kent Müzemizde gerçekleştirilen 81. sergi.

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergimizde; İFSAD üyelerden toplanan 120 fotoğraf arasından yapılan değerlendirmeler neticesinde sergilenmeye uygun görülen 59 fotoğraf yer almakta. Fotoğraf, hayatı olduğu gibi, en yalın haliyle sunar bize. Küçük bir karede bile gerçeği yakalar, hızla yol alan, sürekli değişen zamanda durup soluklanma imkanı verir.

Bu anlamda fotoğrafın, hayatın kısa ama çarpıcı bir özeti sessiz bir yorumu, kadrajdan yayılan duru bir bakış olduğunu görebiliriz. Hikayesini bizlere ortak edinen fotoğraf, yaşayan bir kentin her anını ve her yapısını bize, birebir aktaran en önemli hafıza kaynağıdır. Bu noktada fotoğraf bir kentin belleğidir"

16 NİSAN'A KADAR AÇIK

"İşte İnegöl'ümüzde kadim bir şehir olarak geçmişin bizlere anlattıklarını bugüne ve geleceğe yansıtma adına dönem dönem İFSAD derneğimizle ortaklaşa yaptığımız fotoğraf yarışmalarımız ve sergilerimiz oluyor.

Gerçekleştirdiğimiz bu aktiviteler ile vatandaşlarımızın şehirlerine sahip çıkmalarını ve yaşadıkları şehre farklı bir pencereden bakmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bugünde şehrimizin güzelliklerini fotoğraflar eşliğinde bizlere sunan güzel ve anlamlı bir sergi ile karşınızdayız. Sergiyi gezerken fotoğraf sanatına tutku ile bağlı olan fotoğraf severlerin kadrajlarına aldıkları o eşsiz görüntüler eşliğinde İnegöl'ü yeniden keşfedeceğimize ve şehrimizin her anını doya doya yaşayacağımıza yürekten inanıyorum. Şehrimizi biz sakinlerine farklı bir gözle anlatacak olan 'İnegöl'ü Keşfet' Karma Fotoğraf Sergisi, 12 -16 Nisan tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda ziyarete açık kalacak.

Ayrıca bu tarih kokan güzel mekanda yakın zamanda sizleri bir sergi ile daha buluşturacağız. 19-23 Nisan tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Hocalarından Emre Bozdemir ile Geleneksel Oyuncaklar ve Oyunlar konulu sergi ve atölye çalışması ile karşınızda olacağız. Son olarak bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu özel ve anlamlı serginin oluşturulmasında büyük özveride bulunan İFSAD yönetimine ve değerli üyelerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Kültür varlıklarını koruma adına imar ettiğimiz 'Geçmişin bizlere daha anlatacağı çok şey var' düsturuyla hareket eden Kent Müzemizdeki bu sergimize herkesi davet ediyorum" diye konuştu.

İNEGÖL ETKİNLİKLER ŞEHRİ

Kaymakam Ali Akça da şunları söyledi:

"İnegöl gerçekten yaşayan, nefes alan bir şehir. Gecesinde ve gündüzünde ayrı etkinliklerin olduğu bir şehir. Buraya gelmeden önce özellikle Hac ve umre organizasyonları alanında faaliyet gösteren bir müessesenin açılışını gerçekleştirdik. Oradan buraya geldik.

Gün geçmiyor ki, insanlarımıza hizmet sunacak bir tesisin, bir müessesenin temelini atmaya şahit olmayalım. Kaymakam olarak bir müşkülatımı paylaşmak istiyorum; bu işlere yetişmek bende zaman darlığına sebep oluyor. Ama biz bu zaman darlığını yaşayalım. Hiç önemli değil.

İnsanlarımız, milletimiz ve vatanımız için feda olsun. Harcadığımız bütün zamanlar netice de sizin için. Ben serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile sergi izlenime açıldı.

Sergi açılışına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Alper Taban, Emniyet Müdür Vekili İlhami Araali, İFSAD Başkanı Dinçer Dışbudak, AK Parti belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.