TÜM ADAYLARI DİNLEDİLER

Programa Kent Konseyi üyesi otuz kişi ve basın mensupları katıldı. Programa başlarken bir konuşma yapan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar CERRAH şunları söyledi:

"Rahmet , mağfiret ve günahlardan arınma ayı olan Ramazanın ülkemize ve tüm insanlık alemine huzur ve esenlik getirmesini diliyorum. Malumunuz 24 Haziranda seçimler olacak. Bu vesile ile bu akşam beş siyasi partinin ön sıralardaki adayları konuk edeceğiz. Onların projelerini dinleyeceğiz ve sorular soracağız. Bu program aynı zamanda facebook üzerinden canlı yayınlanacak.

"Voltaire'nin güzel bir sözü vardır: 'Fikirlerine katılmıyorum fakat fikirlerini açıklaman için sana her türlü desteği vermeye hazırım' Bizler de kent konseyi olarak tüm adaylar dinleyeceğiz ve onların fikirlerini açıklamalarına imkan tanıyacağız. Konseyimiz de bütün partilere mensup arkadaşlarımız var. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki: biz İnegöl lü bu beş vekil adayımızın da seçilmesini ve bu kentin sorunlarının çözümüne birlikte katkı sağlamalarını istiyoruz."

İKTİDAR KADAR MUHALEFET DE ÖNEMLİDİR

"Değerli arkadaşlar, ülkelerin değişiminde ve gelişiminde iktidar kadar muhalefette önemlidir. Ülke sorunları sadece iktidarın değil aynı zamanda muhalefetinde sorunu olmalıdır. Aynı gemide yaşıyoruz, yağmur, ayırmaksızın herkesin üzerine yağıyor, başka Türkiye de yok, bu coğrafyada güçlü olmayan ülkelerin nasıl paramparça olduğunu, nasıl birbirine boğdurulduğunu görüyoruz. Sorunlarımızı ortak akılla çözüp yolumuza devam etmekten başka çaremiz yoktur.

Tekrar ediyorum, Başka bir Türkiye yoktur, bizi topraklarında barındıracak bir ülke de yoktur. Devletimiz giderse, itibarımızın da, makamımızın da, paramızın da hiçbir kıymeti kalmayacaktır. Bu gerçekleri göz önünden kaçırmamalıyız.

Özeleştiri kültürünü geliştirerek sorunlarımızla yüzleşmek zorundayız. Ekonomide, sporda, sanayide, teknolojide,bilişimde,tarımda,kent planlamasında,eğitimde,sağlıkta,ulaşımda hasılı bir çok konuda mesafeler alındı ama inanın yaptıklarımızdan daha çok, yapmamız gerekenlerin olduğuna inanıyoruz.

İnegöl'lüler olarak mobilya, tekstil ve tarım ihracatından gurur duyuyoruz. Ama unutmayalım ki Hollanda da sadece bir firma serada ürettiği domatesten bir milyar avro ihracat yapıyor, Samsung firmasının ihracatı tüm Türkiye ihracının 1.5 katı kadar. Kibirlenerek, hamaset nutukları atarak bir yere varamayız. Ayaklarımızın yere basması lazım. Yoksa İnegöl kadar bir ülke olan İzlanda gelir, hem de kendi evimizde 3-0 yener ve bizde 81 mılyon Türkiye olarak dünya kupasını televizyonlardan izlemeye devam ederiz.

ORTAK AKILLA ÇÖZELİM

Bu topraklarda, bir çok zor konuyu başardığımız gibi eksik olan yönlerimizi masaya yatırarak ortak akılla çözmek zorundayız. Buna mecburuz.Eleştiriyi şeytanlaştırmadan ve eleştirenleri de itibarsızlaştırmadan ülkemizi her alanda muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmanın yollarını aramalıyız ve bulmalıyız.Millet, gırtlaklarını patlatırcasına bağıran liderlere değil projesi olan liderlere itibar eder. Siyasilerden beklentimiz, nezaket, saygı ve espri dilini daha çok kullanmalarıdır. Zira yukarıda esen sert rüzgarlar aşağılara buz olarak yansıyor.

İnegöl, sahip olduğu sosyal, siyasi ve ekonomik potansiyel bakımından gerçekten son derece önemli bir ilçedir. Bu hızlı değişen dinamik yapının, kontrollü gelişmesi için bir koordinasyona ihtiyaç vardır. İnegöl de oluşturulacak bir üst akıl ile sorunlar masaya yatırılmalıdır. Sorunların üzerinden Sadece bir kurumun gelmesi imkansızdır. Bursa ayağımızdan sonra, özellikle Ankara ayağımızın daha da güçlenmesi şarttır. Turizm, kentsel dönüşüm,konutlar ile fabrikaların iç içe girdiği çirkin yapılaşma,kent ile bir türlü buluşamayan üniversite,sanayi sektöründeki istihdam sorunları,okullarımızdaki maddi ihtiyaçlar ve daha bir çok konu gelişen zamanda tekrar masaya yatırılmalıdır.

Buradan tüm vekil adaylarımıza başarılar diliyorum. Önce ilçemiz ve sonra ülkemiz için sürekli projeler yapmalarını bekliyoruz. Millete racon kesen değil, milletin sesine kulak veren vekiller olmalarını bekliyoruz."

İNEGÖL İL OLMALI

CHP'nin adayı ERKAN DÖNMEZ konuşmasında şu mesajları verdi:

İnegöl ün il olması için çalışacağım. -Okullardaki tadilat ve tamirat başta olmak üzere eğitim camiasının sorunlarına çözüm arayacağım. -İYİ Partiye 15 vekil verme olayını doğru buluyorum, bu hareketin o an için demokrasi açısından gerekli olduğuna inanıyorum. - Pkk ile partimizi yan yana getirmeye çalışanlar algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey hissetsem ilk önce ben eleştiririm ve masaya yumruğumu vururum.-Seçildiğim zaman kent konseyi ile daha fazla fikir alışverişinde bulunacağım. Çünkü hepsi birbirinden kıymetli ve birikimli arkadaşlarsınız.-Kavgayı değil konuşmayı önemsiyorum, bunun mücadelesini mecliste de vereceğim.-Suriye için 40 milyar dolar civarında para harcandı. Bu sorunu çözümü için insiyatif alacağım-Belediyecilikten geldiğim için belediyedeki sorunları iyi biliyorum, çözümünü de biliyorum. Bu konuda Ankara da aktif olacağım.

DAHA YAŞANABİLİR KENT

Ak Parti adayı VİLDAN YILMAZ şu mesajları verdi:

"Elimizdeki bu Ak parti seçim beyannamesi bağlayıcıdır ve bunun pratiğe aktarılması için gayret edeceğim.- İnegöl ün en büyük sorunlarından birisi, sürekli göç ile gelen alt yapı sorunlarıdır, çözümü için Ankara da ki imkanları buraya taşıyacağım.-Hava kirliliğinin çözümü için çalışacağım.-İmar kirliliğinin çözümü için kalıcı çözümler üzerinde çalışacağız.-Trafik sorunlarının çözümü için, yerel yönetimin taleplerini Ankara ya taşıyacağım ve çözüme katkı sağlayacağım.-Benim üç çocuğumdan birisi engelli. Engellilerin sorunlarıyla ilgili hükümetimizin attığı adımları biliyorum gerçekten mükemmel. Bu konu üzerinde özellikle yoğunlaşacağım.-Mobilya, bu kentin bel kemiğidir,bunu hepimiz biliyoruz,özellikle KDV indirimi için çaba sarfedeceğim. -Çocukluğumdan bu yaşıma kadar ömrümü geçirdiğim İnegöl ün her alanda daha yaşanılabilir kent olması için değerli belediye başkanımız sayın Alper Taban başta olmak üzere yerel dinamikler ile birlikte hiçbir sorumluluktan kaçınmayacağım."

ORTAK AKIL HAKİM OLACAK

İYİ Parti adayı HASAN TOKTAŞ şu mesajları verdi:

Sizinde sloganınız olan, ortak aklın hakim olacağı bir yönetimi benimsiyorum bunu için çalışacağım.-Yasaklar, yolsuzluklar ve Adalet konularındaki sorunları dile getireceğim. -İnegöl ün trafik ve alt yapı sorunlarını temelden ele alacağım-Rantsal dönüşüm değil kentsel dönüşümü başlaması için çalışacağım.-Devlet yatırımlarından İnegöl ün payının artırılması için çalışacağım-İnegöl ün konut sorunu ile ilgileneceğim-İnegöl ün il olması için güçlü bir ses vereceğim

İL OLDUK MÜJDESİNİ VERECEĞİM

CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

MHP adayı HAYATİ BEDİR şu mesajları verdi:

Trafik sorunlarımızın çözümüne katkı sağlayacağım-Alt yapı ve üst yapıdaki sorunlarımızı gündeme getireceğim-İnegöl'ün il olma müjdesini ben vermek istiyorum. Bunun için çalışacağım.-Mobil yapan eller sanayide yapar, savunma sanayi hamlesi için girişim yapacağım-İnegöl deki işletme fakültesinde halen okuyorum, üniversitenin sorunlarını biliyorum. Bu konuda yönetim ile birlikte yeni adımlar atacağım-Hamal mallar yerine teknolojik ürünlerin üretimi için çalışacağım.-Doğan çocuklarımızın %65 i astım bronşit, bu sorunun çözümü için çalışacağım. Bu sorunun giderilmesi için hava tribünleri kurulması için çalışacağım.

BÜYÜYEN İNEGÖL'ÜN BÜYÜYEN SORUNLARINA ÇÖZÜM

Saadet Partisi adayı FİKRET BAYRAM da şu mesajları verdi:

Sağlıklı Kentleşmeye destek ve çarpık yapılaşmaya son -Trafik ve hava kirliliğine çözüm-Mobilya sektörüne katkı özellikle KDV'nin düşürülmesi-Daha önce de girişimde bulunduğumuz konu olan İnegöl'ün il olması konusu -Spor alanlarının geliştirilmesi ve özellikle de ferdi sporlara daha çok önem verme-Özellikle kadınların daha rahat sportif faaliyetler yapacağı alanlar oluşturma-Basın sektörünü bilmem nedeniyle bu konuda ki sorunları Ankara taşıyacağım-Her fikir benim için kıymetlidir. Ama önce beni ikna etmeniz gerekir. Yeni projeler için fikir sahipleriyle birlikte gerekli kurumlar ile gideceğim -İnegöl, sürekli büyüyen bir ilçe olması nedeniyle sorunları da büyüyor. Bunların çözümü için yerel yönetim ile her türlü işbirliği yapacağım."

PROGRAM 3 SAAT SÜRDÜ

Saat 21.30'da başlayan program,01.00 da sona erdi. Programa katılan bütün vekil adaylarına kent konsey başkanı Haydar Cerrah çiçek takdiminde bulundu.