17-21 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA

Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Dursun Ali Kurban, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

17-21 Mayıs tarihleri arasında Merinos AKKM'de düzenlenecek Erzurum Günleri etkinliğine ilişkin istişarelerin yapıldığı ziyarette, İnegöl Belediyesi'nin de organizasyonda yer alacağı ve şehrimizin değerlerinin hem Bursa'daki vatandaşlara hem de şehir dışından gelen misafirlere tanıtılacağı duyuruldu.

BURSA VE ERZURUM KÜLTÜRLERİ KAYNAŞACAK

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Dursun Ali Kurban, Erzurum Günleri etkinliğinin bu yıl 2'ncisinin gerçekleştirileceğini kaydederek:

"Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu olarak Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ı ziyarete geldik. Bursa'da geleneksel hale getirdiğimiz Erzurum Günleri programımız 17-21 Mayıs tarihleri arasında Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Orada amacımız Erzurum kültürü ile Bursa kültürünü birbirleriyle kaynaştırmak. Bu platformda İnegöl ve İnegöl Belediyesi'nin de değerleri ve ürünlerinin tanıtılacağı bir stant yer alacak. Kendileri de bizlere destek oldular sağ olsunlar. Desteklerinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

İNEGÖL'ÜN DEĞERLERİ TANITILACAK

Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl'ün de Bursa'mız da renkli bir çiçek bahçesi olduğunu ifade ederek:

"Türkiye'nin bütün renklerini, çiçeklerini ihtiva ediyor bünyesinde. Her yıl olduğu gibi değişik dernek ve kuruluşlarımız da bu manada organizasyonlar ve aktiviteler yaparak sosyal ve kültürel faaliyetlerini, örf, adet ve ananelerini yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorlar.

Tabi doydukları yere hizmet ederken doğdukları yerinde unutulmaması ve yaşatılması adına etkinlikler yapılıyor. Bu manada Erzurum Dernekler Federasyonumuz da geçen yıl ilkini yaptığı organizasyonun bu yıl 2'ncisini gerçekleştirecek. Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde bir organizasyon yapılacak.

Biz de inşallah orada İnegöl'ümüzün değerlerini mümkün olduğu kadar insanlarımızla buluşturmaya çalışacağız. Ben Federasyon yönetimimize faydalı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Organizasyonun da hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Dursun Ali Kurban Başkan Aktaş'a hediye takdiminde de bulundu.