Mahalli İdareler Başkanı Özgür Öztürk yaptığı açıklamada;

"Saadet Partisi İnegöl Mahalli İdareler Başkanlığı nezdinde, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte burada toplanmış bulunuyoruz. Umut ederiz ki İnegöl'ümüzün gerçek sorunlarını ele alarak kaliteli bir şehir yaşamı elde etmek yolunda bu vesileyle bir adım daha atmış oluruz."

"Öncelikle vazifelerini henüz devralan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a ve halefi İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban'a hayırlı olsun temennisinde bulunuyor; İnegöl'ümüz ve Bursa'mız için hayırlı hizmet ve icraatlarında başarılı olmalarını canı gönülden diliyoruz."

"İnegöl halkı zehir solumaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayımladığı raporlar ortada. Onun için ilk olarak Hava Kirliliği ile mücadele kapsamında bir komisyon oluşturulmasını önemsiyoruz. Hava kirliliği ile mücadele stratejimizi birçok kez ifade ettik. Sunduğumuz tedbirlerden biri de ihtiyaç sahiplerine kömür yerine doğalgaz yardımı yapılmasıydı."

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

"Büyükşehir belediyesi vazgeçmemişse İnegöl'ü de içine alan bu tür bir yardım yapacaktı, akıbetini bilmiyoruz. Diğer yandan kükürt oranı yüksek Tunçbilek kömürünün yardım olarak hiç bir kurum tarafından dağıtılmaması gerektiği kanaatindeyiz. İnegöl belediyesinin (hiç değilse) yüksek kalorili kömür dağıtmasını destekliyor ve hayati bir değerde görüyoruz."

"Kurumlar arası koordinesizlik sebebiyle İnegöl bu konuda her zaman muzdarip konumda. Henüz yeni atılmış asfaltın daha sıcağı soğumadan bir bakıyoruz ki delik deşik edilmiş. Bir kurumun kapattığını diğer bir kurum tekrar açıyor; kurumlar arası koordinasyon eksikliğinin faturası yine vatandaşa çıkartılıyor."

"Asfalt parası ile ilgili alınan meclis kararıyla, bundan sonra direkt vatandaştan alınmayacak olması da bu yanlış işi temize çıkarmayacaktır. Hatırlatmak gerekirse bir yap-boz da Karayolları ve Büyükşehir işbirliğiyle olmuştu. Alanyurt'taki bir istinat duvarı bir yıl arayla inşa edilmiş ve yıkılmıştı."

"Ağaç işleri sanayindeki yolların durumu mobilyanın başkenti dediğimiz İnegöl'e yakışmamakta. Yazın tozdan, kışın çamurdan mağduriyet yaşanmaktadır. Bununla ilgili bir türlü bitmek bilmeyen altyapı yenileme çalışmaları ise durumu iyice açmaza sokmaktadır."

"Özellikle çarşı merkezinde otopark sıkıntısı had safhaya gelmiş; paralı otoparklar bile tam kapasite dolmaya başlamıştır. Özellikle Atatürk Bulvarı'nın arka ve yan sokakları arabalardan geçilemez hale gelmiş durumdadır. Şehir merkezine toplanan ve trafik yoğunluğunu çeken cazibe noktaları şehre yayılması gerekirken; aksine bazı yatırımlarla yine merkezi noktalarda artırılmıştır."

"Tekraren uyarıyoruz, eski hastane bölgesi civarında geniş ve ücretsiz otopark alanları yapmak elzemdir, kaçırılmaması gereken de bir fırsattır. Şunu unutmamalıdır ki; yoğun bölgelerde otopark yapmak tek başına çözüm değil sadece kısa süreli zaman kazanmaktan ibarettir. Asıl mesele trafiği meydana getiren unsurlardan kurtulmaktır."

"Temel ihtiyaç maddemiz olan su, büyükşehire bağlandıktan sonra yaklaşık % 150 zamlanmıştır. Şimdi ise ilan panolarına yansıyan bir müjdeyle % 10 indirim yapıldığı ifade ediliyor. Aradaki % 140 fark vatandaşa yük olmaya devam edecektir. İçme suyumuzun temiz olduğu ifade ediliyor ancak hazır su kullanımında bir düşüş gözlenmiyor."

"Belki içme suyumuz asgari temizlik limitinde olabilir ancak su kalitesi göz ardı edilmektedir. Büyükşehir Belediyesinin bile Su dolum tesisi inşa edip kiraya verdiği bir coğrafyada sadece sağlıklı değil, kaliteli ve lezzetli su içmek herkesin hakkıdır."

"Park ve yeşil alanların artırıldığını görüyoruz ancak istifade etme ve temizlik/bakım yönüyle bu alanların iyi kullanılmadığını da üzülerek müşahede ediyoruz. Kaybettiğimiz mahalle kültürünü canlandıracak adımlar atılmalı, aynı sokakta birbirini tanımayan çocuklar ve aileler için sosyal donatı alanları özenle seçilmelidir."

"Belli yaştaki insanların hatıralarında yaşayan İnegöl Lisesi ismi, DSİ sahası, Güven sahası gibi değerler artık mevcut değil. Ortak geçmişin izleri yok edilmemesi adına ortak alanların artırılması konusunu önemsediğimizi belirtmek istiyoruz."

"Üzülerek ifade edelim ki; açıklanan acil eylem planı İnegöl'ün ana sorunlarına çözüm getirme yönüyle zayıf kalmaktadır. Evet, İnegöl'ümüz giderek büyümekte, bununla birlikte maruz kaldığı sıkıntılar da her geçen gün kronik hale gelmektedir. Bu problemlere çözüm bulmak ortak akıl ve sinerji ile mümkün olabilecektir."

"Bu sebeple Sayın Belediye Başkanımızın 'birlikte yöneteceğiz, ortak akıl' gibi kavramları kullanmasını önemsiyoruz ancak gerçekten istişare yoluyla olaylara yaklaşılmak gayesi varsa; konuları ilgilileriyle ve uzmanlarıyla birebir görüşerek bir sonuca varılması gerektiğini de ifade ediyoruz. Saadet partisi olarak ifade etmeye çalıştığımız bu sorunlardan sonra, çözüme yönelik gelişme sağlamak adına elimizden gelen katkıyı koymaya, ortak aklı ön plana çıkarmaya da her daim hazır olduğumuzu belirtiyoruz."