Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İNESMEK 2017-2018 eğitim öğretim yılı kurslarının kayıtlarıyla ilgili açıklama yaptı. İNESMEK yeni dönem kurs kayıtlarının 5 Eylül Salı günü itibariyle başladığını dile getiren Aktaş, kayıtların 30 Eylül'e kadar devam edeceğini duyurdu.

2011'DEN BERİ İNEGÖL HALKINA HİZMET VERİYOR

İnesmek kurslarının 7. Yılı olduğuna vurgu yapan Başkan Aktaş; "Toplumumuza nitelikli iş gücünün kazandırılması ve geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında en önemli sosyal sorumluluk projelerimizden olan İNESMEK kurslarımız her geçen gün hizmet kalitesini ve branş sayısını arttırarak 2011'den beri İnegöl halkına hizmet veriyor. Bilindiği üzere 15 Temmuzun yıl dönümünde gerçekleştirdiğimiz açılışla İnesmek Kurslarımızı Beşinci Mevsim Kültür Merkezimize taşıdık. İyileşen fiziki şartları da göz önünde bulundurursak bu yıl kurslarımızda eğitim alan kursiyerlerimizin bu yıl daha da güzel işler çıkartacağına inanıyoruz" dedi.

İNESMEK'TEN ÜNİVERSİTEYE 10 ÖĞRENCİ

İnegöl Belediyesi'nin bir eğitim ve kültür hizmeti olan İNESMEK'in kültür ve sanat eğitimi konusunda da önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çeken Aktaş; "İnesmek kursları gençlerimizin hayatını şekillendirmekte önemli bir yere sahip. 2016-2017 eğitim yılı yaz döneminde açmış olduğumuz resim branşı kurslarımızda güzel sanatlar eğitimi alan öğrencilerimizden 10 kişi üniversitelerin düzenlemiş olduğu yetenek sınavlarını başarıyla geçip üniversiteye kabul edilmişlerdir. Öğrencilerimiz resim bölümü, seramik bölümü, endüstriyel tasarım bölümü, şehir ve bölge planlama gibi bölümlere burada aldıkları eğitimin sonucunda ve kurs hocalarımızın yönlendirmeleri ile yerleşmişlerdir" şeklinde konuştu.

70 BRANŞTA HİZMET VERİLECEK

Aktaş, İNESMEK 2017-2018 eğitim öğretim yılı kayıtlarını 05 Eylül itibari ile başladığını ifade ederek "Kayıtlarımız 05-30 Eylül tarihleri arasında devam edecek olup, Ekim ayı itibariyle de derslerimiz başlayacaktır. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 60 farklı branşta, 166 grupla, 3387 kişiye 41 usta öğretici ile eğitim verilen İnesmek Kurs Merkezlerimizde 2017-2018 eğitim öğretim yılında 70 farklı branşta eğitim verilecektir. Kayıtlarımız Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde şahsen veya www.inesmek.org adresinden online olarak alınacaktır" açıklamalarında bulundu.

İNESMEK ÖN KAYIT BRANŞ LİSTESİ İSE ŞÖYLE OLUŞTU:

Bilişim Teknolojileri; Bilgisayar Kullanımı (Bilgisayar İşletmenliği ve Operatör), Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı, Ofis Programları Kullanımı, İleri Excel Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Web Tasarımı, Grafik ve Animasyon, Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarımı (3D Max), Bilgisayar Destekli Proje Çizimi (Autocad), 3 Boyutlu Çizim (Solid Works)

Muhasebe Finansman; Temel Muhasebe, Ön Muhasebe, Bilgisayarlı Destekli Muhasebe

Yabancı Dil Eğitimleri; İngilizce Seviye A1, İngilizce Seviye A2, İngilizce Seviye B1, Arapça Seviye A1, Arapça Seviye A2, Arapça Seviye B1, Rusça Seviye A1, Rusça Seviye A2, İspanyolca Seviye A1, İspanyolca Seviye A2, Osmanlı Türkçesi

Kişisel Gelişim; Diksiyon, İş ve Sosyal Hayatta İletişim, Türk İşaret Dili, Hızlı Okuma Teknikleri,

Büro Yönetimi ve Sekreterlik; Yönetici Asistanlığı, Tıbbi Sekreterlik, Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye),

Pazarlama ve Perakende; Satış Görevlisi

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi; Evde Çocuk Bakımı, 0-3 Yaş Çocuk Etkinlikleri, 4-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri,

Grafik ve Fotoğraf; Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Fotoğraf Çekimi, Dijital Fotoğrafçılık,

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri; Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri, Temel Makyaj, Cilt Bakımı

Sanat ve Tasarım; Yağlı Boya Resim, Guaj Boya Resim, Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru, Üç Boyutlu Şekillendirme,

Seramik Cam Teknolojisi; Vitray, Çini (Tahrirci-Çinici), Seramik Şekillendirme

Yiyecek İçecek Hazırlama; Yaş Pasta Yapım ve Sunumu, Ev Yemekleri Hazırlama

Kuyumculuk Teknolojileri; Takı Yapımı

El Sanatları Teknolojileri; Dekoratif Ahşap Süsleme, Batik, Kumaş Boyama, Tel Kırma, Kırkyama, Keçe, Filografi, El Nakışları, Çeyiz Ürünleri, Dantel Anglez, İğne Oyası, Özel Gün ve Nikah Şekerleri Hazırlama, İpek Kozası El Ürünleri, Bebek Odası Hazırlama, Ahşap Yakma Tekniği, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Alüminyum Kabartma,

Giyim ve Tekstil Teknolojisi; Kadın Giysileri Dikimi, 2-6 Yaş Çocuk Elbise Dikimi

Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası