İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) usta öğreticisi Hülya Şimşek ve kursiyerleri tarafından ahşap yakma tekniği ile hazırlanan ve içerisinde; pano, sehpa, paravan ve çeşitli aksesuarlardan oluşan "Ahşap Yakma Sergisi" İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonunda görücüye çıktı. 15-22 Mart tarihleri arasında sergilenecek olan el emeği ürünlerin yer aldığı serginin açılışı bugün 14.30'da gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban, Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile AK Partili meclis üyesi ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı sergide, kursiyerlerin hazırladığı ürünler büyük beğeni topladı.
ETKİNLİKLERİN MERKEZİ HALİNE GELDİ
Sergi açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, kursiyerlerin henüz yeni öğrendikleri bir teknikle hazırladığı birbirinden güzel ürünlerin yer aldığı Ahşap Yakma Sergisinin açılışı için bir araya geldiklerini söyledi. Birçok kültür etkinliğinin merkezi konumuna gelen Kent Müzesinde bu ürünlerin sergileneceğini kaydeden Şahin, "İNESMEK El Sanatları Öğretmeni Hülya Şimşek ve kursiyerlerinin büyük emekler ile hazırlamış olduğu 'Ahşap Yakma' Sergisinin açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Hünerli ellerin bir yansıması olan böylesi özel ve anlamlı sergimize teşrif eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. İnegöl Kent Müzesi, Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye'de sektöründe ilk olmasıyla yoluna devam etmekte. Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının belediyemize göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur. Biz; tarihini yaşatarak koruyan bir belediyeyiz. Bu kentin değerlerini ve ruhunu diri tutmayı birinci vazifelerimizden addediyoruz. Bu amaçla çıktığımız yolda İnegöl Kent Müzemiz; birçok kültür etkinliğinin merkezi haline gelerek, İnegöl'de açılan sergilerin merkezi konumuna gelmiştir" dedi.
İNESMEK BİR OKUL GİBİ
Topluma nitelikli iş gücünün kazandırılmasının yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birisi durumunda olan İNESMEK kurslarında el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verildiğini hatırlatan Şahin, "İNESMEK'te bugüne kadar 5 yıllık süreçte ön kayıt olarak 22 bin 103 başvuru kabul edilmiş 13 bin 834 vatandaşımız da kurslara başlayarak çeşitli branşlarda eğitim almışlardır. Emin adımlarla yoluna devam eden İNESMEK, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde bünyesinde bulunan 38 usta öğretici ile 39 farklı branşta 87 grupla 1780 kursiyere hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor. Şunu da belirtmek isterim ki İNESMEK kurulduğu günden bu yana pek çok insan için umut olmuş, pek çok insanın da hayalini gerçekleştirmiştir. İnegöllülerin sanatsal becerilerini geliştiren, daha önce kendilerinde fark edemedikleri yetenekleri ortaya çıkaran İNESMEK, aynı zamanda mesleki eğitim ihtiyacını da karşılayan adeta bir okul durumundadır" diye konuştu.

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?


22 MART'A KADAR AÇIK
Gülhan Şahin, geçmişimizin izlerini bulduğumuz ve tarihimizi en güzel şekilde bizlere yansıtmayı başaran Kent Müzesinde İnegöl Belediyesi'nin sanat ve mesleki eğitim alanında ne kadar önemli bir yere geldiğini gösteren bu anlamlı ve güzel serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını da ifade ederek şöyle konuştu: "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergimizde; İNESMEK El Sanatları Öğretmeni Hülya Şimşek ve kursiyerlerinin ahşap yakma tekniği ile hazırlamış oldukları pano, sehpa, paravan ve çeşitli aksesuarlardan oluşan manzara resimleri, hat yazıları, kaftanlar, gündelik kullanım eşyaları, hayvan figürleri konulu toplam 60 parça eser yer almakta. Bu özel ve anlamlı sergi aynı zamanda Kent Müzemizde gerçekleştirilen 79'uncu sergidir. Ahşap Yakma Sergisi 15-22 Mart tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda ziyarete açık kalacaktır. Dönem dönem gerçekleştirdiğimiz bu sergiler ile aklımıza ve ruhumuza zarafet kazandırdığımıza inanıyoruz."
Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin'e kursiyerler tarafından çiçek takdim edildi. Kurdele kesimi ile serginin açılışı gerçekleştirilirken, davetliler sergide yer alan parçaları ilgiyle inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, sergi salonunda hazırlanan bölümde ahşap yakma sanatını uygulayarak bu alanda bir deneyim de yaşamış oldu.