Personelinin eğitimli ve iş güvenliği konusunda bilinçli olmasını amaç edinen İNGAZ yönetimi personelini; iş sağlığı, iş güvenliği, çevre ve ilk yardım eğitimlerine tabi tutuyor.

2016 YATIRIMI BAŞLIYOR

Bu eğitimlerden birisi de Cumartesi günü Royal Otelde gerçekleştirildi. İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun,

"Kış döneminden çıktık bahar dönemi ile yeni bir çalışma dönemine başladık. Doğalgazcılar için Eylül ve Nisan ayları önemlidir. Eylül ayından itibaren ağırlıklı işletme gaz açma çalışmaları yaparız. Nisan ayı ile birlikte işletme çalışmalarımız devam eder ama ağırlıklı bir yatırım çalışması başlar."

"Bizim için bu bahar ayı şafak operasyonu manasına geliyor. Nisan ayı bizim için heyecanlı bir aydır. Allah nasip ederse yeni bir yatırım dönemine başlıyoruz. Önümüzdeki haftalarda nerelerin doğalgaza kavuşacağı konusunda çalışmalar yapacağız" dedi.

İŞ GÜVENLİĞİNİ HATIRLATTI

Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit tuttu Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit tuttu

Personele iş güvenliğinin öneminden bahseden Coşkun,

"Çalışmalarınızı yaparken öncelikle kendi kişisel emniyetinizi ve güvenliğinizi almak zorundasınız. İş güvenliği kıyafetleri ve kişisel koruyucular ile birlikte iş ortamında bulunmak zorundasınız Arkadaşlar sizin güvenliğiniz yoksa kimsenin güvenliği yok.

Kişisel güvenlik önlemlerinizi almadığınız sürece hem kendinizi hem de etrafınızdaki diğer kişilerinde güvenliklerini tehlikeye atmış olursunuz."

'RAMAK KALA' YAŞAYAN PERSONELE ÖDÜL

"2003 yılında kurulmuş olan şirketimizin 2004 yılı itibari ile birlikte acil eylem planı var. 2003 yılından bu yıla kadar üzerinde durduğumuz bir mesele ramak kala olaylar. Eğer bir kaza olmuşsa olmuştur ama kazaları önlemenin en önemli yolu başımıza bir iş gelmeden evvel yaşadığımız, gerçekleştiğinde ölümlü ya da yaralamalı kazalar olabilecek hadiseler başımızdan geçiyor.

Biz bunlara ramak kala olaylar diyoruz. Bazen çalışanlar bu ramak kala olayları üstlerine söylemekten imtina ediyorlar. Haklarında işlem yapılacak korkusu ile söylemekten korkuyorlar."

"Biz 2003 yılından beri, biz ramak kala olayı yaşayan arkadaşımızı ödüllendiriyoruz. Yani başınızdan bir iş geçti bunu gelin üstlerinize mutlaka söyleyin.

Bu bizim için bir araştırma konusu bu neden oldu bunun kök nedenine indiğimizde bu olayın bir daha başımıza gelmemesi için önlemler alabiliriz. Bu olaylar bu açıdan bizim için çok önemli" diye konuştu.