5.sınıf öğrencilerine yönelik planlanan ağırlıklı hazırlık sınıfında yabancı dil öğretimi çalışmaları, 16 saatlik yabancı dil derslerinin yanı sıra diğer alan ve beceri derslerinde de gerçekleştirilen çalışmalarla değişik disiplinlerin işbirliği içinde ele alındığı entegre öğretim metodu olan CLIL Programı (Dil ve İçeriği Birleştiren Yöntem) ile devam ediyor.

Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda oluşturulan yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıfında öğrenciler temel İngilizce kazanımlarını elde ederken, planlanan etkinliklerde edindikleri becerilerle de öğrendiklerini pekiştirmektedirler. Altın Nesil Okulları'nda yabancı dil öğrenimi, gramer uygulamaları ile başlayıp bol alıştırma yapılarak sürdürülen bir çalışma olmayıp; duyarak, dinleyerek, duyduklarını tekrar ederek, onlara anlam yükleyerek, sesleri taklit ederek ilerleyen bir öğrenme sürecidir. Bu amaçlarla tasarlanan derslerde öğrendikleri İngilizce becerilerini matematik dersinde de sürdürerek temel matematik kavramlarını hem İngilizce hem de Türkçe öğrenmektedirler.

MATEMATİK VE BECERİ DERSLERİNDE İNGİLİZCE

CLIL Programı, hem söz konusu ders içeriklerinin pekiştirilmesini hem o içeriklere ait terim, kavram ve kelimelerin yabancı dildeki karşılıklarının öğrenilmesini sağlayan, böylece öğrenmenin verimini artıran bir yöntemdir. Aynı zamanda, aslında tüm derslerin birbiriyle ilişkili olduğunu gösteren ve bütüncül öğrenmeye de kapı açan bir yaklaşımdır. CLIL programı, diğer derslerin bağlamını da işin içine kattığı için dil öğrenimi kolaylaştırır ve o dilde öğrenilenlerin öğrenci için daha anlamlı ve değerli olmasını da sağlar. Yabancı dil derslerinde işlenen konular, o konuların ait olduğu dersler açısından da pekiştirici bir görev üstlenmektedir.

Altın Nesil Okulları'nda yabancı dil çalışmaları sırasında amacın öğrencilerin yalnızca yabancı dil kazanımlarını elde etmek olmadığını aynı zamanda öğrencilerin bu kazanımları yaşamlarına taşımalarını hedeflediklerini belirten Altın Nesil İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Serdar ACAR, öğrencilerin ana dili İngilizce olan bireylerle özgüvenli bir şekilde konuşabilmelerini kendilerine hedef olarak belirlediklerini de sözlerine ekledi. Konu ile ilgili değerlendirmesini sürdüren Serdar ACAR, "Okulumuzda yabancı dil zümresinde planlanan çalışmalar, öğrencilerimizin kazanımlarını beceriye dönüştürmeleri için nativespeaker (yabancı öğretmen) ile de desteklenmektedir.

TOEFL SINAVI ALTIN NESİL OKULLARI'NDA

Dil öğrenme sürecini daha kaliteli ve etkin bir hale getirmek amacıyla 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uyguladığımız anket çalışmalarımız ile velilerimize ve öğrencilerimize çeşitli sorular yönelterek onların beklentilerini öğrendik. Anket değerlendirmelerinden yaptığımız çıkarımlar doğrultusunda da bundan sonraki çalışmalarımıza yönelik yol haritamızı güncelledik.

Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak. Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.

Ana sınıfından 12.sınıfa kadar çok çeşitli etkinliklerin planlandığı yabancı dil derslerinde öğrenciler bu kazanımları yaşamlarının bir parçası haline getirebiliyor. Geçen yıl uygulanan TOEFL sınav sonuçlarında bu kazanımları başarılı bir şekilde gözlemledik. Bu yıl başlattığımız İngilizce hazırlık sınıfı ile birlikte artık bu uluslararası sınavlar Altın Nesil Okulları'nda da uygulanacaktır. Sadece yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıfında değil ana sınıfından itibaren tüm sınıflarda yapılan çalışmalarla, kullanılan nitelikli ve seçkin kaynak kitaplarla öğrencilerimizin tamamının bu sınavlara hazırlanmasına imkan tanımaktayız. Yıl boyunca yapılan akademik çalışmaları desteklemek ve öğrencilerin derslerde edindikleri kazanımların gerçek yaşamda karşılık bulması amacıyla her yıl planladığımız ve öğrencilerimizin ilgi gösterdiği İngiltere yaz okulu planımızı da şimdiden yaparak öğrencilerimizin bu imkandan en iyi şekilde yararlanmaları için zemin hazırlıyoruz." diyerek Altın Nesil Okulları yabancı dil çalışmaları ile ilgili bilgileri paylaştı.

İNGİLİZCE HER YERDE

Zaman zaman drama derslerinde yapılan çalışmalar, öğrendikleri İngilizce şarkılar, yabancı dil atölye çalışmaları ve okul dışı gezilerle desteklenen İngilizce ders müfredatı Altın Nesil Okulları'nda yaşamsal bir beceriye dönüşmektedir. Aynı zamanda öğrenci kaynaklarında da yer alan çeşitli fen bilimleri deneyleri, temel yaşamsal beceri çalışmaları ve spora yönelik çalışmalar da İngilizce derslerine entegre edilmiş bir şekilde işlenmektedir.Bu sayede dil öğrenimini sıkıcı bir süreç olmaktan, öğrenme ortamını da dilbilgisi tabanlı olmaktan çıkıp daha eğlenceli ve öğrenci merkezli hale getirmekteler.