YENİ YÖNETİMLE ZİYARET

Kısa bir süre önce genel kurulunu yaparak yeni yönetimini belirleyen İnegöl Müteahhitler Derneği'nin yeni Başkanı Harun Ergün, protokol ziyaretleri kapsamında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması

BAŞKAN AKTAŞ' TEŞEKKÜR

Ziyaret sırasında konuşan Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün,

"İnegöl Müteahhitler Derneği olarak protokol ziyaretleri kapsamında Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte Başkanımızı ziyarete geldik. Yaklaşık 1 ay kadar önce genel kurulumuzu gerçekleştirdik ve yeni yönetimimizle göreve başladık.

Sayın Başkanımız kongremize katılarak bizleri çok mutlu etti. Kendilerine şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına göstermiş oldukları alaka ve incelikten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Derneklerinin kuruluş amacı ve hedeflerinden de söz eden Harun Ergün,

"Derneğimiz; meslektaşlarımızın faaliyetleri süresince karşılaştıkları sorunları, sıkıntıları derleyip toparlayıp ilgili kurumlara ve muhataplarına usulünce iletmek ve kurumlarla diyalog kanalları geliştirmek, sektördeki değişim ve gelişmelerle alakalı araştırma çalışmaları yaparak meslektaşlarımıza günümüz şartlarına entegre olacak veriler sunmak.

Bunlara ek olarak sosyal sorumluluk alanında şehrimizde gerçekleştirilen her türlü etkinlik ve faaliyette meslektaşlarımız adına mesleğimizin şanına yakışır şekilde yer almak maksadıyla 2010 yılında kuruldu.

Bugüne kadar bu bağlamda çeşitli faaliyetlerde bulundu derneğimiz. Bizler de yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte bundan sonraki süreçte derneğimizin hedefleri doğrultusunda çalışmaya gayret edeceğiz.

Bu bağlamda İnegöl Belediyesi bizim en çok irtibat kurduğumuz kurum. Müteahhitler olarak gerçekleştirmek istediklerimizle ilgili en büyük paydaşımız. Başkanımızın şehrimizle ilgili çalışmalarını, yaptıklarını ve yapmak istediklerini çok yakından takip eden biriyim.

Şehrimize verdiği hizmetlerden dolayı da kendisine teşekkür ediyorum. Bizim de dernek olarak şehrimize değer katacak her çalışmada destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Üzerimize düşen, yapmamız gereken ne olursa şehrimizin faydasına emir telakki eder canla başla yaparız. Başkanımıza değerli vakitlerini bizlere ayırdığı için de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SEKTÖREL BİRLİKTELİKLERİN OLUŞTURULMASI ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Müteahhitler Derneği Başkan ve yönetimine hoş geldiniz dileklerini ileterek:

"Öncelikle aldıkları görev ve sorumluluğun kendileri, aileleri ve İnegöl'ümüz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Farklı sektörlerde iş yapan insanların bu tip sektörel birliktelikler oluşturması gerçekten önemli bir sinerji.

Bunların avantajlarını kullanmak lazım. Bu tip birlikteliklerle insanlar olumlu etkileşim içerisinde olurlar.

Yapılan geziler, istişareler, katılım sağlanan konferanslar, paneller ve benzeri etkinlikler kişinin firmasının, kendisinin ufkunun ve vizyonunun gelişmesinde önemli katkı sağlar. Dolayısıyla da bu tip alanlarda fedakarlık yapmak, vakit ayırmak kişiye ciddi fayda sağlar" şeklinde konuştu.

TEMENNİMİZ SEKTÖRÜN İNEGÖL ÜZERİNDE GELİŞMESİ

Müteahhitlik mesleğinin çok göreceli bir meslek olduğuna da vurgu yapan Aktaş, şöyle devam etti:

"Çok büyük devlet ihalelerinden yol inşaatlarına, alt yapı inşaatlarından tutun da daha küçük ölçekli, sınırlı sayıda konut veya ticarethane yapımı da müteahhitlik çerçevesinde değerlendiriliyor.

Temennimiz inşallah sektörün İnegöl üzerinde gelişmesi, daha büyük düşünülmesi, birlikteliklerle daha organize işler yapılması, kentsel dönüşümlerin İnegöl'de çok daha fazla konuşulması, dolayısıyla da az önce Dernek Başkanımızın da ifade ettiği gibi Müteahhitler Derneği'nin en fazla etkileşim içerisinde bulunduğu kurum İnegöl Belediyesi.

Dolayısıyla önceleri olduğu gibi bundan sonra da daha fazla olumlu etkileşim içerisinde gelecek adına, şehrimiz adına, ülkemiz adına güzel yatırımların yapılması, sektörün geliştirilmesi adına istişare edeceğiz.

Yeri geldiğinde tartışacağız ama İnegöl'ün kazanması adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeni yönetimde yer alan arkadaşlarımızın da hepsini yakından tanıyoruz. Hepsi başarılı kardeşlerimiz. Ben çıtayı daha yukarılara taşıyacaklarına inanıyorum."

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Konuşmaların ardından İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a çiçek takdim etti.