Makamında basın toplantısı düzenleyen Müftü Güzel yaptığı açıklamada;

"İslam, insanoğluna çok büyük değer veriyor. Yeryüzünde Allah adına imar ve inşa etmekle görevli insanoğlu, Allah'ın en faziletli gördüğü ve şerefli kıldığı varlıktır.

Murat Ülker'den, bayram ve fitre yorumu Murat Ülker'den, bayram ve fitre yorumu

Her şeyden önce insanoğlunun bu değerini kıymetini, Allah insanoğluna hatırlatmaktadır. Cana can diyerek kısası emreden dinimiz, insanoğlunun canına kastetmeyi reddetmiş. Kim bir insanı kasten öldürürse cezası ebedi cehennemdir."

İNTİHAR BÜYÜK GÜNAHTIR

"Başkasının canına kast etmek haramdır, ebedi cehennemde kalma sebebidir. Aynı şekilde intihar, kişinin kendi hür iradesiyle kendini öldürmesi ve sonuçlarını bilerek bunu yapması da Allah tarafından yasaklanmış ve haram kılınmıştır.

İslam'da dinin temel amaçlarının başında gelen canının korunması ilkesinin sonucu olarak, intihar yasaklanmış ve haram kılınmıştır. Kim kendisini bir dağın tepesinden atarda ölürse cehennemde de böyle azap görür."

ALLAH'A TESLİM OLALIM

"Dünya'da sıkıntılar elbet olacaktır. Hayatın bir gereği olarak, intiharın bir neticesi olan sıkıntılar ile denenip, sınanacağımız haber verilmektedir. Bunlara sabretmenin karşılığı cennet olduğu bize haber verilmektedir.

İnsana dayanma ölür diyen ecdat, insanın öleceğini ama Allah'a dayandığımızda onun kalıcı olacağına işaret eder. Stres ve bunalımda kurtulmanın esası Allah'a teslim olmaktır."

BİZE DUA VE SABIR GEREKİR

"Gerekli olan şey dini inançtır. Temeli güven duygusu olan sabır önemlidir. Allah'a tevekkül etmek, kendisine vereceği nimetlere talip olmak, ibadetlerden güç almak, umut almak her Müslüman'ın yapması gerekenlerdendir.

Normal zamanlarda insanını gücüne güç kata dua, karamsar durumda bir ümit ışığı olmaktadır. Ruhunu huzura kavuşturan bir devadır. Allah ile kul arasında bir bağdır dua" diye konuştu.