İnegöl Kaymakamlığı himayesinde İnegöl Belediyesi, İş-Kur ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığında gerçekleştirilen fuarın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

İLÇELERDE İLK

İTSO Başkanı Metin Anıl, Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye'de istihdam seferberliği ilan edildiğini belirterek,

"En az 1 milyon kişiye iş adı altında çalışma başlatıldı. Bu çalışmalardan bir tanesi de İnegöl'de gerçekleştiriliyor. İlçe bazında ilk yapılan organizasyon. İnegöl, Türkiye'nin diğer illerine ve ilçelerine göre şanslı bir ilçe.

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek

Bizim 3 Organize Sanayi Bölgemiz var. Burada çalışan binlerce insan var. İşsizliğin ortadan kaldırılması, işveren ve işçinin doğru buluşması adına bu organizasyonu önemsiyoruz" dedi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Bursa İŞ-KUR Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise 2017 yılında başlayan milli istihdam seferberliğinin tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek "42 bin kişiyi işyerlerine yerleştirdik. Bu oranı artırmamız gerekiyor. Bu etkinlikle bu oranı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

İNEGÖL'ÜN İŞSİZLİK SORUNU YOK

"16 aylık süreçte neler yapacağımıza dair eylem planlarımızı oluşturuyoruz" diyen Belediye Başkanı Alper Taban,

"Bu program Alinur başkanımızın öncülüğünde hazırlanan bir programdı. İlçe olarak bir ilk olma özelliğini taşıyan bir programdayız. İnegöl'e özel istihdam fuarı denildiğinde acaba İnegöl'de gerçekten bir işsizlik sorunu mu var akla gelebilir. Tabi ki öyle değil. İnegöl çok özel bir bölge, Türkiye'nin parlayan yıldızı."

34 FİRMA VAR

"Dolayısıyla ben işsizlikten ziyade açık pozisyonlarla buna mukabil iş arayanların çok senkron olamadığını düşünüyorum. İş arayan kesimle işveren kesimi bir araya getirerek bu noktada çözümler üretebilir miyiz?

Bu yüzden bu fuar etkinliğini gerçekleştiriyoruz. 34 firmamız var. Burada aynı zamanda seminerlerimiz de olacak. İnsan en önemli aktör. İnegöl'ü dünyada parlayan yıldız haline dönüştürmek istiyoruz" diye konuştu.

TEKNOLOJİ ÖNEMLİ

Kaymakam Ali Akça ise teknolojideki gelişime dikkati çeken konuşmasında; Teknoloji artık hayatımızın her alanında olmazsa olmazımız. Gelecekte teknoloji hayatımıza daha yenilikler kazandıracak. İlgilendiğimiz her neyse dünyanın öbür ucunda bile olsa bir bilgisayar ekranı kadar yakın."

İŞÇİ İLE PATRON BULUŞACAK

"İş imkanı ile alakalıda teknolojileri kullanıyoruz. Ama bazen teknoloji bizi en yakınımızdakine ulaşmakta çaresiz bırakabiliyor. Manüel anlamda da hayata bakmak mecburiyetindeyiz. İşte bu fuarda iş arayanlarla işçi arayanları buluşturmayı arzu ettik. Fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Fuarın açılışında iş başvurusunda bulunan vatandaşlar stantlardaki yetkililerde görüşme yaptılar.