49 milyon liraya ihale edilen ve 2018 yılı ekim ayı sonunda hizmete açılması hedeflenen projenin, ihaleyi alan firmanın ekonomik sıkıntılar yüzünden durduğu öğrenildi. İnegöl'ün devasa projesinin ihaleyi alan firmanın ekonomik kriz yaşaması sonucunda durduğu öğrenildi.

Ekonomik kriz nedeniyle İnegöl Belediyesinden para talep ettiği öğrenilen müteahhit firmanın, inşaattan elini eteğini çekme görüntüleri fotoğraflara yansıdı. Bazı işçilerin inşaattaki kalıpları sökerken, bazılarının malzemeleri apar topar toplamaları dikkat çekti. Basın mensuplarını gören firma yetkilileri kaçar gibi uzaklaştılar.

Bodrumdaki otoparkı 9 bin 100 metrekare, zemin kat alanı 6 bin 600 metrekare, üst katların toplamı 5 bin 400 metrekare olan ve toplamda 21 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip proje de 15 bin 600 metrekare Belediye meydanı, 9 bin 600 metrekare Atatürk anıtı alanıyla beraber uygulama inşaat ve peyzaj alanı, işlenecek kapalı alanlarla beraber yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip olacak proje içerisinde nikah sarayı, çok amaçlı salonlar, Marka kafe ve restoran, sergi salonları, meclis salonu olacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

Konuyla alakalı görüştüğümüz Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada,

"Bize resmi yazılı bir bildirim olmadı. İşin resmiyete kavuşmasını bekliyorum. Benim şantiyede bir mühendis bir tekniker olmak üzere personelim var. Başından sonuna kadar süreci takip ediyorlar. Ben kurumumun haklarını doğru yönetmek zorundayım. Tarafıma resmi olarak iletilmiş bir şey yok. Ben kendilerine 'sözleşme kurallarına göre hareket edeceğim' söyledim. Sözleşme kuralları ne diyorsa siz inşaatınızı devam ettirmek zorundasınız, bende sizin paranızı bedelini ödemek zorundayım. Bana tebligat yapmalarını bekliyorum. Yapmadıkları takdirde de eğer ki o çekilme süreci ile alakalı niyetlerini yüzde yüz ortaya koydukları anda bende gerekli tespitleri yapıp kamuoyunu bilgilendiririm" dedi.