'İş Burada' sloganıyla hayata geçecek olan 17. MÜSİAD EXPO'nun hedefi fikir ve hedeflerini hayata geçirmek isteyen yerli ve yabancı iş adamlarını bir iş platformunda bir araya getirmek ve Türkiye'nin ticari hacmini artırmak. 2023 için koyulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine yönelik en kritik zirvelerden biri olan MÜSİAD EXPO, potansiyel ihracat ilişkilerinin kurulacağı önemli bir iş platformu oluşturacak. Yurtiçi ve yurtdışından binlerce iş adamı ve satın almacı da B2B iş platformumuzda yüz yüze görüşme ve yeni iş anlaşmalarının temelini atma olanağı bulacaklar.

2023 için koyulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine yönelik en kritik zirvelerden biri olan 17. MÜSİAD EXPO'ya katılım başvurusu yapan yabancı yatırımcı sayısında bu yıl rekor sayıya ulaştı. Geçen yıllara oranla 6 kat artış yaşanan yabancı yatırımcıların dağılımı da çeşitlilik arz ediyor. Aralarında Almanya, Fransa, Hollanda gibi AB ülkeleri olduğu kadar, Çin, Malezya, Kazakistan, Hindistan, Pakistan gibi Asya ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya, Kenya, Sudan gibi Körfez Bölgesi ile Afrika'nın bulunduğu 100 kadar farklı ülkeden katılımcı bekleniyor.

MÜSİAD EXPO'nun Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli misyon üstlendiğini belirten MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu darboğazdan çıkabilmesi, cari açık dengesinin kurulması ve yabancı yatırımcının yanı sıra yerli yatırımcının yeni yatırımlara motive edilmesini sağladığını ifade etti. MÜSİAD EXPO hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan ise 2016 yılında 72 bin ziyaretçi ağırlayan MÜSİAD EXPO'da bu yıl, yerli yabancı en az 600 firmanın katılımının, 8000'in üzerinde B2B görüşmenin, 30 kadar ülkeden Bakan düzeyinde katılımın beklendiğini belirtti.

Altın fiyatları hafta sonu da yükselişini sürdürüyor, Altında son durum! Altın fiyatları hafta sonu da yükselişini sürdürüyor, Altında son durum!