Ecdat yadigarını sil baştan değiştiren Büyükşehir'in projesine İnegöl halkından sonra Anıtlar Kurulu da karşı çıktı. Kültür Varlıkları Kurulu'nun onayıyla yapılan projenin kentsel mirasa aykırı olarak inşa edildiğini belirleyen kurul, 5 bin metrekare alan üzerinde uygulanan projede bazı değişikliğe gitti.

CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü

FAZLALIK OLAN TUVALET İPTAL

Tarihi hatayı GençGazete, attığı manşetlerle sürekli gündemde tutmuştu. Anıtlar Kurulunun yaptığı inceleme sonrası, cami yanında hizmet veren bir tuvalet varken, hemen yanı başında, çınarlar altına ikinci bir tuvalet yapılmasına karşı çıkıldı. Projede yer alan tuvaletin yapımından vazgeçilmesinin ardından bahçede duran demir yığının kaldırılıyor.

BAŞKANLAR EL ELE VERDİ

Belediye Başkanı Alper Taban, sökülen demir yığınının yerine ne yapılacağını açıkladı.

Taban yaptığı açıklamada,

"Alinur Aktaş başkanımız İnegöl'de görev yaptığı süre içinde girişimde bulunmuştu. Sonraki süreçte göreve geldiğimizde vatandaşların o yapının yakışmadığı söylemlerini Alinur Aktaş'a iletmiştik. Zaten kendisi bu sorunları bizden daha iyi biliyor. Kendisi de büyükşehir çalışanlarını konuyu değerlendirmek üzere söz konusu yere yönlendirdi."

YEŞİL DOKU KORUNACAK

"Biz çelik yapının kaldırılması teklifimizin de dikkate alınmasını istedik. İnceleme sonucunda çelik kütlenin de kaldırılmasına karar verildi. Vatandaşımızın hissiyatlarına ve görüşlerine kayıtsız kalmamamız gerekiyor.

O bölgenin bir kültürel ve tarihi yapısı var ve buna göre adımlarımızı atmalıyız. O bölgedeki yapıyı biraz daha güncelleyerek, ağaçlara ve yeşile uygun bir proje olarak yapıyı tamamlamak istiyoruz." dedi.