İshakpaşa İlkokulu 1-L ve 1-H sınıfı öğrencileri Orman Haftası nedeniyle Boğazköy Barajı çevresine fıstık çamı dikti.

3 YILDIR AĞAÇLANDIRILIYOR

Etkinliği İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa yapıldığını söyleyen Yenice Bölge Şefi Şerafettin Akşahin,

"Bu proje yaklaşık 3 yıldır süren bir çalışma ve bu yıl tamamlanıyor. Barajın çevresi ağaç dikilerek, yeşil bir alan hale getirilecek.

Bu çalışmada bizlere destek olan İshakpaşa İlkokulu başta okul idaresi ve öğretmenleri olmak üzere öğrencilere teşekkür ediyorum. Onlar geleceğimiz ve ormanların ülkemiz için neler ifade ettiğini küçük yaşlarda öğreniyorlar" dedi.

ÖNEMİ DAHA DA FARK EDİLİYOR

1-L Sınıf öğretmeni Burçin Bakar Duman, yaptığı açıklamada ülke coğrafyası açısında ormanların önemine dikkat çekerek,

Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı

"Ormanlar doğamızın akciğeri konumunda ve her geçen gün önemi daha da fazla fark ediliyor. Erozyonlar ve daha başka afetler için ormanlarımızın önemini okullarda çocuklara anlatıyoruz fakat bugün yaptığımız ağaç dikimi ile öğrencilerimizin bu işe biraz daha duyarlı bakmalarını sağlamaya çalıştık. Bu konuda öğrenci velileri de bize destek oldu. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KÜÇÜK YAŞLARDA ÖĞRETMENLİYİZ

1-H sınıf öğretmeni Zeki Yaman ise 2 sınıfta toplam 62 öğrenci ile fıstık çamı diktiklerini ve bunlara bir de veliler eklendiğinde bu sayının 100'e çıktığını kaydederek; şunları söyledi:

"Çocuklara ormanların ve ağaç dikiminin daha iyi özelliklede küçük yaşlarda öğretilmesi açısından faydalı bir çalışma oldu. Bende bize bu konuda destek veren Orman İşletme Müdürlüğüneayrıca teşekkür ediyorum"