Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat! Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat!

SEMİNERLER SÜRÜYOR
Aile Hayatını İyileştirme Derneği'nin binasında gerçekleşen seminerde konuşan Araştırmacı Yazar Geylani Akan, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in Mekke'de ilk önce Ashab-ı Kiram'ın kalplerine Tevhid akidesini yerleştirdiğini söyledi.
MÜSLÜMAN, KARDEŞİNİN KANINI AKITIYOR
Akan, "Allah Resulü (S.A.V.) Mekke'de ilk önce Ashab-ı Kiram'ın kalplerine Tevhid akidesini yerleştirdi. Tevhid akidesine kalplerine yerleşen Ashab-ı Kiram, tereddüt etmeden Allah'a ve Resulü'ne teslim olmuşlar, Kur'an ve Sünnet'i ciddiyetle yaşamışlar. Allah Resulü Medine'ye hicret edince ikinci merhale olarak, yüzyıllardır Medine'de Eus ve Hazreç kabileleri arasında devam eden husumet ve düşmanlığı kaldırmış, İslam kardeşliğini tesis etmiştir. Bugün İslam dünyasında Müslümanların kanı akıyor, birbirimizi öldürüyorsak, Kur'an'ı iyi anlamadığımızdan ve muvahhit Müslüman olmadığımızdan kaynaklanıyor. Tevhid akidesi kalplere yerleşmeden, İslam'ı doğru anlamadan ve Kur'an'a teslim olmadan Ümmet ruhuna sahip olmayız ve İslam kardeşliğini tesis edemeyiz. Allah Resulü (S.A.V) önce Medine'de kardeşliği tesis etmiş, sonra da Mescid inşa edip Mescid'in yanında da Ashab-ı Suffe için ayrılan bölümde de Kur'an talebeleri yetiştirmiş. Burada yetişen Kur'an Hafızları ve İslam davetçileri dünyanın her tarafına dağılarak Allah'ın dinini dünyanın en ücra köşelerine kadar ulaştırmış, İslam'ın yayılmasını sağlamıştır" dedi.