Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Fevzi Başaran ve tüm şehitlerimizi anma programı düzenledi.

MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi

Protokol üyeleri ile öğrencilerin katılımıyla okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa; şehir Fevzi Başaran'ın annesi Saniye ile babası Hüseyin Başaran'da katıldı.

Şehitlik konulu ayet ve anlamlarının öğrenciler tarafından okunmasının ardından konuşan okul Müdürü Mehmet Katırcı, Şehitliğin, dinimizde peygamberlikten sonra en yüksek manevi mertebe olduğunu belirterek, "Şehitlik, Hakk'a yürümenin en güzel şeklidir. İ'la-yı Kelimetullah için çıkılan kutlu bir yolculuğun şerefle noktalanmasıdır."

"Bu vuslat, bir mümin için ancak özlem duyulan bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, imtihanlarla dolu bir hayattan ebedi nimet ve saadetlerle dolu gerçek bir hayata geçiş yolculuğudur. Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden muazzez şehitlerimizi anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz."

"Yüce Rabbimiz öncelikle şehidimizin kederli ailesine, annesine, babasına, eşine, kardeşine, yakınlarına, sevenlerine sabr-ı cemil ve metanet lütfeylesin! Aziz milletimizin başı sağ olsun! Yüce Rabbimiz 'Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin, zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz' buyururken Sevgili Peygamberimiz (sas) de 'Allah yolunda ölmek şehitliktir' müjdesini vermiştir."

"Bugün aziz şehidimize karşı en büyük görevimiz; onun uğrunda şehit olduğu değerler etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onun aziz hatırasına karşı göstereceğimiz en büyük saygı hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır. Başta okulumuza ismi verilen Şehit Fevzi Başaran olmak üzere tüm şehitlerimize Rabbimden rahmet ve mağfiret diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Demet Aslan, 'Söyle Çocuk' adlı şiiri, Hazalçelik ise 'Bayrak' adlı şiiri okudu. Pınar Coşkun'un şehitlik konulu Hadis-i Şeriflerin okunmasıyla devam eden programda, şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasını yapıldı. Okul Müdürü Mehmet KATIRCI tarafından yapılan dua sonra şehit Fevzi Başaran'ın anne ve babasına hediye takdim edildi.

ŞEHİT FEVZİ BAŞARAN

Şehit Fevzi Başaran, 15 Temmuz akşamı askeri hareketlilik başlayınca Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda göreve çağrıldı. FETÖ'cü askerlerin attığı bomba ile yaralanan Başaran, Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Başaran, ailesi ile son kez hastanede görüştü. Bilinci açık şekilde ailesine, hiç korkmadığını, imanının tam olduğunu ve ailesinin dik durması gerektiğini söyledi. Durumu kritik olduğu için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Başaran, 18 Temmuz'da şehit oldu. Şehit Fevzi başaran 13 Ağustos'taki düğünü için hazırlıklarını sürdürüyordu.