Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlayan Milli İstihdam Seferberliği'ne sessiz kalmayan İnegöl, büyük destek veriyor.

İşsizliğin azaltılmasıyla istihdamın artırılması hedeflerine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında İnegöl'de 450 kişinin istihdam edildiği açıklandı.

640 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

İş-Kur'un kayıtlarına göre, İnegöl'de 2017 yılında 640 kişi işe yerleştirildi. Bu kişilerden 450'sinin istihdam seferberliği döneminde işe yerleştirildiği bildirilirken, işçi talebinin mobilya ve tekstil sektöründen olduğu ifade edildi.

DEVLET ÜSTLENİYOR

İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi

Bu arada istihdam seferberliği sayesinde her alınan ilave işçi için vergi ve SGK prim avantajları sağlanıyor. Böylece hem işsizlik azalıyor hem de işverenlerin işçi maliyetleri düşüyor.

31.12.2017 tarihine kadar özel sektör işverenlerinin mevcut çalışanlarına ilave alacakları her bir sigortalı için sigorta ve vergi yüklerini devlet üstleniyor.

İşverenlerin ilave istihdam ettikleri her bir sigortalı için 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacak.