Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ali Akça ve beraberindeki heyetle birlikte İnegöl'e bağlı Halhalca Mahallesinde bulunan İstiklal Şehitliğini ziyaret etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından modernizasyon çalışması tamamlanarak yeni görünümüne kavuşan şehitlikte yapılan düzenlemeyi yerinde inceleyen Başkan Aktaş, çevre düzenlemesi ve yolun yapılmasıyla birlikte önemli bir değerin ayağa kaldırılacağını söyledi.
ÖNEMLİ BİR DEĞER DAHA AYAĞA KALKIYOR
Şehitlikte yapılan modernizasyon çalışmalarını inceledikten sonra şehitlerimiz için dua eden Başkan Alinur Aktaş, şehitlik ziyaretine ilişkin açıklamalarda da bulundu. İnegöl olarak her köşede bir tarihimiz olduğunu belirten Aktaş,
"Her köşede ayrı bir değer ve önem var. Bugün hayvan barınağımızın temel atma töreni için gelmiştik. Halhalca muhtarımız da daha önce davet etmişti Kaymakamımız ve Jandarma Komutanımızla birlikte çevre düzenlemesi ve modernizasyonu yeni tamamlanan şehitliğimizi ziyarete geldik.
İnşallah yakın bir zaman içerisinde yeşil alan düzenlemeleri de yapılacak. Yol çalışması da bittikten sonra burası Halhalca Mahallemiz için bir çekim merkezi olacak burası. Burada farklı şehitler var. Farklı tarihlerin, farklı olayların şehitleri var. Halhalca ikametli şehitlerimiz olduğu gibi buradaki muharebede şehit olmuş büyüklerimiz de var.
Bugün de yapılan çalışmayı bizzat yerinde görüp eksikleri tespit ettik. Ben yol çalışmasıyla birlikte çok güzel bir ortamın burada oluşacağı ve önemli bir değerin ayağa kaldırıldığını bizzat gördüm. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
BU TOPRAKLAR ŞEHİTLERİMİZİN BİZE EMANETİ
Kaymakam Ali Akça ise bu topraklarda yaşayan herkesin tarih bilincine, tarih şuuruna sahip olması gerektiğine vurgu yaparak:
"Çünkü bu topraklar şehitlerin bizlere emaneti. Yaklaşık 100 yıl kadar önce maalesef bu topraklar işgal altındaydı. Şuanda bulunduğumuz bölge Yunan işgali altındaydı ve burada onurlu bir mücadele yürütüldü.
O onurlu mücadelede şehit olan büyüklerimiz, gazilerimiz bizlere neticede bağımsız bir ülke bıraktı. Onların emanetine sahip çıkmak için bile tarih bilincine sahip olmanın gerektiğini sizler değerlendirirsiniz.
Yine maalesef bu topraklara sevdalı olmak, bu toprakların insanlarına sevdalı olmak mecburiyetindeyiz. 15 Temmuz'da yaşanan o melun hadiseyi, darbe girişimini hep beraber yaşadık. O zaman da şehitler verdik.
Gerek 100 yıl önce burada verilen şehitler, gerek 15 Temmuz'daki şehitler bizden bir şeyi istiyorlar; biz size bağımsız bir vatan bıraktık siz de o bağımsızlığa ve özgürlüğe sonuna kadar sahip çıkacaksınız. Gerek kişi gerekse de kurumlar olarak onların emanetine en güzel şekilde sahip çıkacağımızı da belirtmek istiyorum" diye konuştu.