Mobilya Sanayisindeki işçi açığını büyük ölçüde kapatan Ahıska Türkü vatandaşları çalıştırdığı için birçok firma yüksek cezalarla karşı karşıya kalıyor. Çalışma izni bulunmayan Ahıskalı vatandaşları çalıştıran bazı firmalara cezalar yazılırken; zor durumda kalan işveren yetkililerden çözüm bekliyor.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ yaptığı açıklamada;

"Vatandaşlık ve çalışma izniyle ilgili bazı noktalarda sıkıntılar yaşıyoruz. Ahıskalılarla ilgili sorun yıllardan beri devam ediyor. Hem istihdam sağlıyoruz hem de o insanların boş gezmesini engelliyoruz ve iş veriyoruz. Resmi prosedürlerden dolayı bazı firmalarımız cezalarla karşı karşıya kaldılar. Özellikle çalışma izni alma noktasında halen sıkıntılar yaşıyoruz."

EN KISA ZAMANDA BU İŞ ÇÖZÜLSÜN

İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!

"Gerekli girişimlerimizi devlet nezdinde de yapmaya çalışıyoruz. Önerilerimizi sunuyoruz ama canımız da yanıyor. İnşallah en kısa zamanda bu iş çözülür. Biz bunları çalıştırmazsak boşta gezecekler, toplumsal bir kaos ortaya çıkacak. Biz bu sorumluluğumuzu yerine getirirken cezalarla karşılaşmamız gerekiyor. Bu noktada sıkıntılarımız var. inşallah en kısa zamanda yetkili mercilerle oturup konuşarak bunun net çözüme kavuşması gerekiyor" dedi.