Motorine indirim bu gece geliyor Motorine indirim bu gece geliyor
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının geleneksel iftar yemeği, Hotel Angelacoma’nın Saklı Bahçesinde düzenlendi. Grup Nağme’nin ilahileriyle renk kattığı iftar yemeği, İTSO üyelerini bir araya getirdi.

İLÇE PROTOKOLÜNDEN YOĞUN KATILIM
Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilçe protokolünün yoğun katılım gösterdiği iftar yemeğinin ardından İlçe Müftüsü Bayram Canbey, yemek duası yaptı.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI
İTSO Başkanı Metin Anıl, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür etti. Ramazan ayının son günlerine gelindiğini belirten Başkan Anıl, “Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Bu akşam birlik beraberliğimizin ve kardeşliğimizin küçük bir tablosu var. Bu birlik beraberlik ve kardeşlik tablosunun ülkemizde, İslam aleminde ve dünyada olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Irak’ta, Suriye’de ve Gazze’de inim inim inleyen dindaşlarımız, inananlarımız var. Çok kötü günler geçiriyorlar. Bir an önce Birleşmiş Milletlerin bu konuya el atması, orada huzurun ve barışın gelmesi için çalışmasını temenni ediyorum” dedi.

BM BU OLAYA SEYİRCİ
Gazze’de yaşanan drama dikkat çeken Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Dünya’nın değişik bölgelerinde özellikle Gazze’de çok büyük dram ve insanlık ayıbı var. Ama maalesef dünyanın bütün ülkeleri ve BM bu olaya seyirci. Belki de bu konuda tek ses çıkaran, konuyu dile getiren haykıran ülke Türkiye. Temennimiz ve duamız bu sıkıntılar ve problemler biran önce sona ersin” diye konuştu.

SUDAN’DA 8 İNEGÖLLÜ ÖĞRENCİ
İnegöl Belediyesi olarak 5 yıldır yurt dışı iftar organizasyonu yaptıklarını bildiren Başkan Aktaş şöyle devam etti: “Belediye olarak biz buna harcama yapmıyoruz. Ağırlıklı mobilyacı işadamları olmak üzere toplam 45 işadamımızın katkılarıyla biz bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyon ilk olarak Kosova’da başladı. Bu sene ilk defa Sudan’da iftar yemeği düzenledik. Sudan’da 103 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede öğrencilerin 8’i İnegöllü. Belgesellerde gördüğümüz ve buralarda hayat var mı dediğimiz yerlerde erzak dağıtımı yaptık. Ben bu boyutta fakirlik ve yoksulluğu hiçbir yerde görmedim. İnsanlar perişan halde.”

‘MAZLUMUN AHI, İNDİRİR ŞAHI’
Önceki gün iftarı Kosova’da yaptıklarını belirten Kaymakam Ali Akça ise, “Bizi oraya götüren, İnegöl’ün üretimden kaynaklanan gücü. Bu gücün oluşmasında işadamlarımızın, alın teriyle çalışan işçilerimizin, tarlalarımızda üretim yapan çiftçilerimizin kısa İnegöl’e gönül vermiş, kardeşlerimizin emeği var. Ben üretimlerimizin ve çalışmalarımızın her daim bereketli olmasını diliyorum. Pazartesi günü kutlayacağımız bayramınızı tebrik ediyorum. Bugün maalesef Müslüman coğrafyanın bir takım bölgelerinde kan, ateş, gözyaşı, savaş ve zulüm var. ben Cenab-ı Haktan bu zulmün bir an önce bitirilmesini temenni ediyorum. Unutulmasın ki ‘mazlumun ahı, indirir şahı’ gibi bir söz vardır. Müslümanların bu ahı, kendilerine bu zulmü yaşatanların başına bir şekilde gelecektir” dedi.

PLAKET TAKDİMİ
Kaymakam Akça’nın konuşmasının ardından İSMOB 2014 fuarında düzenlenen ‘tasarım yarışmasında’ kazandığı başarılardan dolayı Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek’e, Vanessa Mobilya Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Aydın ile İnegöl mobilyasına yapmış olduğu güçlü katkılardan dolayı Türkiye İhracatçılar Meclisi yönetim kurulu üyesi ve MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’e plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından yemek sona erdi.