MECLİS KABUL ETTİ

İTSO yönetim kurulunun aldığı destek kararı, odanın Nisan ayı meclis toplantısında görüşüldü.

İnegöl Yerleşkesinin güzel bir görünüme kavuşması için hazırlanan 1 milyon TL'lik peyzaj ve iyileştirme projesine, 100 bin TL destek verilmesi konusu, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

İYİLEŞTİRME PROJESİ

Kararın ardından söz alan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Yerleşkesinin güzel bir görünüme kavuşması, sosyal alanların arttırılması ve daha cazip hale getirilmesi için yapılması planlanan peyzaj ve iyileştirme projesiyle kurulması hedeflenen İnegöl Üniversitesinin merkez kampüsünün ilk adımının atılacağını söyledi.

İNEGÖL, ÜNİVERSİTEYİ HAK ETTİ

3 aydır bir dizi toplantılar yapıldığını belirten Anıl, "Amaç İnegöl Üniversitesini kurabilir miyiz? Alanya, İskenderun ve Bandırma üniversitelerinin kurulduktan sonra İnegöl Üniversitesinin kurulması konusunda çalışmalar başladı.

Ve İnegöl, üniversiteyi hak etmiştir diye düşünüyoruz. Niçin üniversite? İnegöl hızla büyüyen ve sanayileşen, buna bağlı olarak da hızla göç alan bir yerleşim yeri. İnegöl artık bir sanayi şehridir."

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

IĞDIR'I ÖRNEK GÖSTERDİ

"İnegöl'ün gelişimine paralel olarak kültürel yapısını da değiştirmek mecburiyetindeyiz. Kültürel yapısının değişmesi için İnegöl'ün bir üniversiteye ihtiyacı var.

Sanayi ve siyasi ayağımız tamam, bizim kültürel reform adına bir üniversite kurmak mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz günlerde bir Doğubayazıt seyahatimiz oldu. Bu vesile ile Iğdır'a da gittik."

"Doğubayazıt ile Iğdır arasındaki muazzam farkı gördük. Iğdır, Türkiye'nin en doğusunda bir sınır ili olmasına rağmen sanki bir Avrupa şehri. Sebebini araştırdık, altında yatan en önemli faktör Iğdır Üniversitesi. Üniversite, Iğdır'a katma değer koymuş.

İnegöl'deki kültürel reformun önündeki en önemli faktör İnegöl Üniversitesi olacak. Üniversite, siyasi iradeyle oluşacak" diye konuştu.

PROJE MALİYETİ 1 MİLYON

Yapılması planlanan peyzaj ve iyileştirme projesinin maliyetinin 1 milyon TL olduğunu aktaran Anıl,

"Uludağ Üniversitesi bünyesinde İşletme Fakültemiz ile Meslek Yüksekokul'umuz faaliyetini sürdürüyor. Şuanda 3 binin üzerinde öğrenci İnegöl'de eğitim görüyor.

Bu öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü alanlar çok modern yada onların arzu ettiği tarzda değil. Bizim buraya harcayacağımız para boşa atılan adım olmayacak."

PROJEYE 100 BİN TL DESTEK

"Buraya harcanacak paralar kurulacak İnegöl Üniversitesi'nin merkez kampüslerini oluşturacak. Yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konuşan projeyi ihale ettik. 1 milyon TL maliyetli projenin hayata geçirilmesi için İnegöl'deki tüm kurum kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası bir araya geldik.

Herkes destek veriyor. Bu iş hemen başlatılıyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen payda 100 bin TL oldu" diye konuştu.