Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İnegöl'den tek MHP'li meclis üyesi olan İsmail Karaman'ın istifası gündemde. 13 MHP'li meclis üyesinin yer aldığı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP'nin Orhaneli Meclis üyesi Avni Çimen Erin, Karacabey meclis üyeleri Hüsnü Doğruoğlu ve Adnan Akın ve Yenişehir Meclis Üyesi Ercan Özel, partilerinden istifa etti.

3 İSTİFA DAHA

Yaşanan 4 istifanın ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP'nin üyesi sayısı şu an için 13'ten 9'a düştü. Bu istifaların bununla da sınırlı kalmayarak önümüzdeki günlerde; MHP'nin İnegöl meclis üyesi İsmail Karaman, Gemlik meclis üyesi Kenan Çakır ve Kestel meclis üyesi Sabri Zümre'nin de istifa edeceği iddia ediliyor.

6 ÜYE KALACAK

İddia edilen isimler de istifa ederse bu sayı 6'ya kadar düşecek. Böylece Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP sıralarında sadece; Yıldırım meclis üyeleri İhsan Bilgili ve Gürhan Acar, Gemlik meclis üyesi Emrah Keskinden, Mustafakemalpaşa meclis üyesi Mahmut Gök, Gürsu meclis üyesi Ayhan Önal ve Yenişehir meclis üyesi mesut bedel kalmış olacak.

8 İYİ PARTİ, 6 MHP

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

MHP'den istifa eden ve istifa edeceği iddia edilen isimlerin, İYİ Parti'ye geçeceği konuşuluyor. Bu gelişmeler yaşanırsa, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı oturumunda MHP 6, İYİ Parti 8 üyeyle temsil edilmiş olacak.

İNEGÖL'DE DE YAŞANACAK

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye meclisinde yaşanan sıkıntıların İnegöl Belediye meclisinde de yaşanacağı ileri sürüldü. MHP'li belediye meclis üyelerinden bazılarının partilerinden istifa edeceği iddia edildi.