Bursa Büyükşehir Belediye meclisinde yaşanan istifalar, İnegöl Belediye meclisinde de yaşandı. Belediye meclis üyeleri İsmail Karaman, Rüveyde Buran, Enver Aybey, Regaip Korkmaz ve İdris Hocaoğlu partilerinden istifa etti.

Yaşanan istifaların ardından Belediye Meclisinde MHP'nin üyesi sayısı 3'e düştü. Belediye Meclisinde MHP sıralarında; Emin Özdemir, Hakan Ergül ve Hasan Fehmi Sarı kaldı.

İstifa edenler Meral Akşener Genel Başkanlığında kurulan İYİ Partiye geçti. 5 isim için partide düzenlenen programda konuşan İlçe Başkanı Müfit Besler, "İstifalarını verip bu günden itibaren İyi Partimize katılan 5 meclis üyemiz var. Mecliste temsil edecekler. Biz her gün daha iyi oluyoruz" diye konuştu.

İstifa eden 5 meclis üyesi adına konuşan İsmail Karaman, "2014 yılındaki mahalli idari seçimlerinde birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımız buradalar. Parti değiştiriyoruz gibi algılanıyor ama aslında büyük çoğunluğun olduğu yerdeyiz. Fikrimizi, zikrimizi asla değiştirmiyoruz. Sadece partimizin adı değişiyor."

"Biz herkesin siyasi fikrine saygımız var. Bu bir gönül hareketi. Buradaki dostlarımızla birlikte olmak istedik. Çok yabancı bir yerde değiliz, dostlarımızın yanındayız. Bundan sonraki siyasi hayatımızı İYİ Parti çatısı altında devam ettireceğiz. Bu bir gönül ayrılığı değil sadece adımlarımızı farklı yönde atmak istiyoruz" diye konuştu.

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

İYİ Parti GİK üyesi Hasan Toktaş ise yaptığı açıklamada;

"Her zaman ifade ediyoruz; çok değişik siyasi görüşten insanlar bir araya geldi. Bir araya gelmemizdeki temel sebep ülkemizdir. Bu ülke için bu gün hepimiz bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu gün partimize güç katan meclise üyelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Yerel yönetimlerde İYİ Partinin hamlelerini bu arkadaşlarımız gerçekleştirecektir" dedi.

Konuşmaların ardından partiye katılan 5 üyeye parti rozetleri takıldı.