GÜRCİSTAN'DAN ÜST DÜZEY KATILIM

Cuma ve Cumartesi akşamları Anfi Tiyatro'da, Pazar günü de Muratbey Mahallesi'nde düzenlenen festivalin açılışı, Cuma akşamı yoğun katılımla coşkulu bir şekilde yapıldı.

Dernek Başkanı Nedim Sevim, programa katılanlara teşekkür ederek, "Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin ise:

" Kafkas folklorunun ve kültürünün yaşatılmasında çok önem arz eden önemli bir festival. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Gürcistan'dan gelen diğer misafirlerimiz var hepsine teşekkür ediyorum.

Biz bir atan yüreğin temsilcileriyiz. Türkiye ve Gürcistan inanın birçok nokta da devlet başkanları düzeyinde başlamak üzere, aynı şeyi hissediyor, aynı heyecanı yaşıyor ve iki ülke birbirleri arasında pasaporta ihtiyaç duymaksın, kimlik ile seyahat edebiliyor."

YAŞASIN TÜRKİYE, YAŞASIN GÜRCİSTAN

"Bu bizim kardeşliğimiz en temel göstergesidir. Yaşasın Türkiye, yaşasın Gürcistan. Parlamentoda yedi yıl boyunca, iki ülkenin siyaset, kültür,spor alanında kardeşliğine katkı koymak için İsmail Aydın ile birlikte çok mesai harcadık.

Gördük ki iki ülkenin yüreği bir attığında Kafkasya'da kardeşlik rüzgarı esiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Gürcistan; Türkiye büyürse Gürcistan'da büyür diyor, Türkiye için dua ediyor ve yürekten destekliyor."

TÜRKİYE'YE SADIK VE BAĞLIYIZ

"Güçlü Gürcistan'ı bizde arzu ediyoruz. 140 yıl önce Gürcistan'dan hicret eden, Sultan Abdulhamit'hanın açtığı kapı ile kendine yeni vatan edinen bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan son derece mutluyuz, Türkiye'ye sadık ve bağlıyız. Bu dünyanın sonuna kadar da böyle devam edecek." diye konuştu.

GÜRCİSTAN VE TÜRKİYE DOSTLUĞUNUN SEMBOLÜ

"Bu etkinlik 18 yıldır Gürcistan ve Türkiye'nin dostluğunun sembolüdür" diyen Gürcistan Büyükelçisi İrakli Koplatadze ise "Bu güzel etkinliğe 5. kez katılmanın onurunu yaşıyorum, ne mutlu bana. Bugün sevginin, dostluğun ve kardeşliğin gerçek bir şenliğini yaşayacağız. Kültürümüzün, gelenekle erimizin ve etnik mirasımızı yaşayacağız. Bu yüzden hepinize Gürcü halkının ve Gürcistan hükümetinin selamlarını iletiyorum."

"Sizleri çok seviyoruz. Bu etkinlik 18 yıldır Gürcistan ve Türkiye'nin dostluğun sembolüdür. Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti'nin kurulmasının 100. yılını kutluyoruz, Ankara'da ki etkinliklerden sonra İnegöl'de buluşmaktan mutluyum" dedi.

KÜLTÜR ŞENLİĞİ

Belediye Başkanı Alper Taban da yaptığı konuşmada;

"Şehrimizde tam anlamıyla bir kültür şenliği yaşıyoruz. Gürcistan'da köklerimiz var. Atalarımız oradan geldiler. Tabi bu kültür birliğinin devam etmesi lazım. Dolayısıyla geçmişten bugüne bağlar vardı. Mücadeleler neticesinde bu güzel tablo ortaya çıktı. İnegöl'de hepimiz bir yerlerden gelmişiz."

"Bunları İnegöl ortak paydasında buluşturduk ve İnegöllülük kimliği ile sevgi içerisinde yaşıyoruz. Ne kadar şükretsek azdır. Bizlerde 14-21 Temmuz tarihleri arasında bir Kültür Festivali yaşayacağız. Bugünün keyfini çıkarmak lazım" ifadelerini kullandı.

18 YILDIR DÜZENLENİYOR

Festivalin 18 yıldır düzenlendiğini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu festival yıllardır devam ediyor, bu yıl 18. yılı. Eski dernek başkanlarımızı görüyoruz, emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İnegöl bir Türkiye mozaiğidir. Renkli bir çiçek bahçesidir. Bursa'mızı ve ülkemizi de güzel kılan budur zaten." dedi.

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

İNEGÖL MUCİZESİ

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça da:

"İnegöl, sadece sahip olduğu ekonomik değerleri ve sahip olduğu kültürel değerleri ile muhteşem bir ilçe. İnegöl bu zenginlikleri sevgi ve kardeşlik potasında İnegöl mucizesini yaratmıştır. İnegöl bu değerleri ile bölgenin yıldızı olmaya devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından folklor ekipleri gösterilerini yaptı. İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği ile Gürcistan'dan gelen misafir folklor ekiplerinin gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Uluslar Arası Folklor Festivali, Pazar günü Murtabey Mahallesi'nde düzenlenen etkinliklerle sona erdi.