SEVİM ADAY OLMADI

Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi

Divan heyetinin seçiminin ardından genel kurulun açış konuşmasını yapan İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanı Nedim Sevim, kongrede aday olmayacağını belirterek, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.

YENİ YÖNETİM

Faaliyet, denetim raporu ve gelir-gider cetvelinin okunup, ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından seçime gidildi. Tek listeyle yapılan seçimde İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanlığına Ömer Faruk Demirtaş seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Ersen Nari, Murat Aktaş, Cihat Nebil Aktaş, Ergün Kaya, Mehmet Akyıldız, Yusuf Demir, İbrahim Özbek, Mennan Kaya, Nurullah Ordu, İsmail Özbek, Mennan Portakal, Adnan Kemal Aydın, Hasan Baştürk, İbrahim Aras, Denetleme kurulu asil üyeliklerine ise, Cemal Arık, Ramiz Yiğit ve Adnan Aydın seçildi.

140 YIL ÖNCE YURT EDİNMİŞİZ

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi İnegöl'ümüz farklı farklı bölgelerden, Kafkaslardan, Rumeli'den ve diğer bölgelerden göçmüş olan birçok topluma ev sahipliği yapmış bir ilçemiz. Biz de Gürcü toplumu olarak bu toprakları yaklaşık olarak 140 yıl önce yurt edinmişiz. Ancak önemli bir özelliğimiz var. Biz bu topraklara pasaportla gelmedik. Müslüman bir teba olarak bu toprakları yurt edindik. Bu vesileyle ilerleyen yıllarda ülkemizin katılmış olduğu Kurtuluş Savaşında, bizim bu topraklara göç etmiş olan dedelerimiz de seve seve kanlarını akıttılar. Bu vesileyle de aziz şehitlerimizi, o yıllardan bu yıllara kadar vefat eden camiamızın bütün üyelerini ve temsilcilerini rahmetle anıyorum. Biz genç jenerasyon olarak 2013 yılından beri yöneticilik ve başkan olarak hizmetlerde bulunduk. Mevcut Başkanımız Nedim Sevim'in sağlık sorunları nedeniyle olağanüstü genel kurula gitmek durumunda kaldık. Bu vesileyle bizler bu göreve yönetim kurulu üyesi kardeşlerim ve büyüklerimle beraber talip olduk. Yaklaşık 4,5-5 yıl yöneticilik tecrübemiz var. İnşallah bundan sonra sizlerden aldığımız güçle derneğimizi daha iyi yerlere götüreceğimize taahhüt ediyoruz. Kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum"

Genel kurul toplantısına Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, bazı oda ve dernek başkanları, mahalle muhtarları ile dernek üyeleri katıldı.