BURFAŞ DESTEĞİ OLMADAN

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, geleneksel iftar programını Cuma akşamı dernek bahçesinde gerçekleştirdi.

İftarın gündemi BURFAŞ nedeniyle gerçekleştirilemeyen bir önceki iftar organizasyonuydu.

KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPACAĞIZ

İftar sonrası konuşan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş,

"Allah tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluşa vesile olan mübarek ramazan ayını büyük bir şevle idrak ediyoruz. Kadir gecesi de artık kapıda. Kadir gecesini son on günde arayınız müjdesini veriyor peygamber efendimiz (SAV).

Bu bilinçle ve şuurla günlerimizi değerlendirenlerden oluruz inşallah. Bu akşam yine çok güzel bir şekilde büyük bir katılımla iftarımızı yaptık. Bu seneki iftar programımız yaşadığımız bir aksaklık yüzenden çokça gündeme geldi. Birçoğunuzun bildiği gibi bu yıl, başımıza bir hal geldi.

Bir musibet bin nasihatten yeğ'dir atasözüne istinaden biz de payımıza düşen dersi aldık. Kurda sormuşlar neden ensen kalın diye; o da 'kendi işimi kendim görürüm' demiş. Biz de kendi işimizi bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine camia olarak kendimiz göreceğiz. Burada herkese düşen pay mutlaka olacaktır" dedi.

140 YILLIK MUHACİRLİK TARİHİMİZ VAR

2 hafta önceki iftar programıyla ilgili de konuşan Demirtaş;

"Bu vesile ile iki hafta önce başımıza gelen olayla ilgili kısa bir bilgilendirme yaparak camiamızı aydınlatmak istiyorum. Öncelikle 2 Haziran Cuma günü yapmayı planladığımız ancak BURFAŞ ile Sosyal İşler Daire Başkanlığı arasında yaşanan dilekçe krizi nedeni ile son anda yemek gelmemesi ile mağdur edildiğimiz için herşeyden önce siz değerli misafirlerimizden ve üyelerimizden özür diliyoruz.

Bizlere olan inancınız, güveniniz ve vermiş olduğunuz destek içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Bilinmesini isteğimiz şudur ki İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği 140 yıllık bir muhacirlik tarihine mensup ve 140 yıldır Osmanlı Devletine ve akabinde de Türkiye Cumhuriyeti devletine sadakatle bağlı, ülkemizin ve ilçemizin ekonomisine sosyal ve kültürel yapısına her zaman katkı sunan önemli bir dernektir.

Derneğimizin 40 yıllık tarihinde hem ülkemizin farkı şehirlerinde, hem de birçok yurt dışı festivallerde halk dansları toplumluluğumuz ile başarı ile temsil etmiş, sosyal ve kültürel manada her zaman ilçemize katkı sunmuştur.

Bunun için hem bizden önceki abilerimize hem arkadaşlarımıza hem de şuan folklor oynayarak camiamıza gönül veren kardeşlerimizi hem kutluyor hem de teşekkür ediyorum"

KOLTUK SEVDASINDA OLANLAR

"Bünyesinde yıllardır hem ilçemize hem de Türkiye Büyük Büyük Miller Meclisine mal olmuş çalışkan cefakar ve vefakar siyaset adamları yetiştirmiş bir camianın mensupları olduğumuz için onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bu vesile ile de ülkemize hizmetlerde bulunarak bizleri gururlandıran büyüklerimiz şükranla anıyorum.

Ancak oturdukları koltuklarda halka hizmet etmek yerine koltuk sevdasında olanlar iftar dilekçemiz 10 gün önce ellerine ulaşıp olumlu görüş çıkmasına rağmen dilekçeniz bize ulaşmadı bahanesi ile son anda biz bugün bilmiyorduk sanırım yanlış anladık SMS ile hüsrana uğratılmıştır" ifadelerini kullandı.

İLK DEFA ORGANİZASYON YAPMIYORUZ

Demirtaş süreci şöyle aktardı:

"Şimdi gelelim 2 hafta önce yaşanan olayların perde arkasına. Bu organizasyon Mayıs ayının başında yapılan görüşmeler ile başladı. Onaylar alındı ve buna göre davetiyeler hazırladı. Bizler ilk defa organizasyon yapmıyoruz.

Şimdiye kadar 5 iftar programı 4 defa da çok başarılı şekilde festival organizasyonu yaptık. Bunun haricinde birçok panel, konferans, kitap tanıtımı ve yurt içi ve yurt dışı farklı şehirlerdeki birçok festival ve şenliği katılım sağladık. TV 8 ekranlarında Yetenek Sizsiniz Programında alkışlarınıza talip olduk.

Bunların hepsi hesap, kitap, planlama ve organizasyon gerektiren konular. Allah çok şükür şimdiye kadar ki hiçbir organizasyon ve programımızdan yüzümüz ağarmadı. Ta ki geçen haftaya kadar..."

TAM BİR KURNAZLIK

"2 Haziran günü 12.30 sularında BURFAŞ Genel Müdürü Sayın Muhammed Gümüşsoy'un beni bizzat kendisinin aradığını iftar organizasyonun nerede yapılacağını gerekli masa sandalyenin olup olmadığını sormasına ve benim kendisini de iftara davet etmeme ve kendisinin de bana o akşam farklı bir ilçede programa katılacağını söylemesine rağmen hatta ve hatta akşamüstü 19.30'daki mesajıma 'sorun yok' ifadesine rağmen iftara 20 dakika kala tekrar mesajlaştığımızda iftarın o gün olduğunun yanlış anlaşılmasını siz değerli misafirlerimizin takdirine bırakıyorum.

İyi niyetle baksak bile Sayın BURFAŞ Müdürü hem unutmuş hem de unuttuğunu unutmuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bizim o gün 12.30 da ki görüşmemizde usulen tekrar faks çekilmesi gerektiğini söylemiş geç de olsa faks çekilmiş olmasına rağmen Sayın Muhammet Gümüşsoy un konudan haberinin olmadığını derneğimizin herhangi bir müracaatının olmadığını ifade etmesi tam bir kurnazlıktır"

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

KENDİ İHMALKARLIKLARI

"Mayıs ayının ilk haftasında Soysal Hizmetler Daire Başkanlığına konu ile ilgili yazılı müracaat yapılmıştır. İsterlerse ve bu konuda dürüst olursa o dilekçenin hangi isimlere teslim edildiği kimlerin masasına kadar geldiği ve sonucu ile ilgili net bilgili alabilirler. Ama bunu yapmak yerine kendi ihmalkarlıklarını bize mal etmeye çalışıyorlar.

Kaldı ki bu konuyu gazetelerin köşe yazarlarına kadar da taşıyan ve yazılar da yazdıran BURFAŞ Genel Müdürü Sayın Muhammed Gümüşsoy'dur. Biz sadece camiamız için bir bilgilendirme yaptık.

Konuyu basına servis dahi etmedik. Ancak basın bunu kendi haberleştirdi. Ancak sonra iki defa köşe yazısı yazdırmak, gazetelere cevap hakkımı kullanıyorum diyerek olayı yalan, yanlış ve suçlayıcı şekilde ısrarlı bir şekilde servis eden yine BURFAŞ yönetimidir. Bu bile bir suçluluk psikolojisi ile olayı çarpıtarak kamuoyu önünde beyhude haklı çıkma çabalarıdır.

Bursa'daki bir yerel gazetenin yanlış yönlendirilmiş köse yazarı ve İnegöl'deki bir gazeteye de faks geçilerek bunu yayınlayın talimatı aracılığı ile yapmış olduğu savunma yazısında saat 16.00 civarında faksın gelmediğine dair beni tekrar aradıklarını ifade etmişlerdir ancak 12.30'dan itibaren kesinlikle kendileri tarafından aranmadığımı bu yalan beyanatları neye göre verdiklerini buradan kendilerine soruyorum.

Kaldı ki geriye böyle bir kurumun genel müdürü ile yapılan telefon görüşmesinden sonra faks olayının sadece ve sadece bu kurumlarda görev yapanların kendi hatalarını savunmak için uydurdukları bahaneden başka bir şey asla olamaz"

ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

"Kendilerine buradan soruyorum bugüne kadar kimlerin dilekçeleri bizimki kadar önem arz etti ve bu kadar üstüne düştüler? Madem bu kadar önemli idi ise ben saat 16.00'da Kafkas Derneği Başkanı Ömer Faruk Beyi tekrar aradım ve faksın yollanması gerektiğini söyledim uydurmasını keşke gerçekten yapmış olsaydı... Durum bundan ibarettir.

Biz Mayıs ayının başında müracaatımızı yaptık. İftar ikramı onaylandı. Bizler davetiyelerimizi bastırdık. Ancak son 20 dakika ne olduysa bizler kabahatli ve kusurlu olduk. Keşke bize bunu 20 dakika kala değil 1 saat önce söyleselerdi. Biz camia olarak bunu yine çözebilecek büyüklüğe sahibiz.

Bizi yaralayan şey misafirlerimize mahcup durumda kalmamızdır. Konuyu camiamızın bilgisine ve yüce Yaratanımıza havale ediyorum. Dolayıyla sizi bir kez daha sebep olduğunuz mağduriyet ve akabinde basını da arkanıza alarak dernek yönetimi hakkında iddia ettiğiniz cümlelere sebebiyle gereğini yapmaya davet ediyorum oturduğunuz koltukların halkı mağdur ettiğiniz makamlar olmadığını halkın hizmetkarı olacak makamlar olduğunu size hatırlatmak isterim.

Bu vesile ile tüm İslam coğrafyasına bu şekilde huzurlu ve mutlu iftar sofralarının kurulması temennilerimle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu akşamki iftar programı için başta buraya kadar gelen sizlere, bu iftarın verilmesinde aracıları saygıdeğer iş adamlarımıza çok teşekkür ediyor, Çarşamba akşamı idrak edeceğimiz mübarek Kadir gecenizi ve yaklaşan bayramınızı şimdiden kutluyorum"