BEŞİNCİSİNİ DÜZENLEYECEKTİK

İnegöl Kafkas Folklor Kültür Derneği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çok değerli camiamıza önemle bilgilendirme; geçtiğimiz Cuma akşamı dernek bahçemizde bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz iftar programı için 10 gün öncesinden başlayarak tüm görüşmelerimizi yapmış, davetiyelerimizi hazırlamış ve misafirlerimizin de katılımıyla iftar saatini beklemeye başlamıştık. Ancak ne olduysa saat 19.30'da sonra işler ters gitmeye, organizasyonumuzla ilgili bazı olumsuz durumlar oluşmaya başladı. Bu sürece kadar dernek bahçesinin hazırlanması da dahil tüm organizasyon aşamalarını planlı ve dikkatli bir şekilde tamamlamıştık"

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

SÖZ VERİLEN YEMEK GELMEDİ

"İftar yemeğinin geç gelmesinden endişe ederek bize bu konuda destek vereceğini ifade eden BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy'a ulaşmaya çalıştık. Ancak kendisi özel bir televizyon kanalında canlı yayında olduğunu belirten bir mesaj atarak yemekle ilgili sorun olmadığını ifade etti. Ancak bilindiği üzere maalesef bize söz verilen yemek gelmedi ve biz de son 15 dakika içinde misafirlerimizin de engin hoşgörüsüne sığınarak alternatif bir iftar menüsü hazırlayarak "pide, peynir, zeytin ve domates'ten" oluşan bir iftar menüsü hazırlayarak bir şekilde, Allah kabul etsin iftarımızı yapmış olduk"

ŞEHİR DIŞINDAN MİSAFİRLERİMİZ VARDI

Açıklamada Başkan Ömer Faruk Demirtaş'ın sürece ilişkin ifadelerine de yer verildi: "Bu süreçte hem camiamızda hem de kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturacak şekilde ifadeler dolaşmaya başladı. Değerli Kafkas Camiası üyeleriyle olayı detaylı olarak paylaşmak istiyorum. Öncelikle camiamızın, tüm İnegöllülerin ve İslam aleminin mübarek Ramazan aylarını kutluyoruz. Biz camia olarak 5 yıldır büyük bir katılımla iftar programları yapıyoruz. Bu yıl gerçekleştirmeyi planladığımız iftar programının ikramı ile ilgili bir abimizin önerisi ile 10 gün önce bir dilekçe yazarak BURFAŞ'tan destek talep ettik onlarda konuya sıcak baktılar. Bizler de o tarihten itibaren davetiye ve diğer hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Hatta Bursa ve Marmara bölgesindeki tüm derneklere davetiyelerimizi ilettik"

SORUN OLMADIĞI SÖYLENDİ

"İftarın yapılacağı Cuma günü öğlen saatlerinde BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy ofis telefonundan beni aradı program hakkında bilgi aldı hatta ve hatta masa sandalye ihtiyacının olup olmadığını sordu. Ben de kendilerine büyük bir bahçemiz ve yeteri kadar masa sandalyemiz olduğunu ifade ettim. Kendisini de iftar için derneğimize davet ettim. Kendisi Orhaneli'ndeki iftar programına katılacağını söyleyip İnegöl'e gelemeyeceğini iletti. Bu süreçten sonra dernek bahçesinde arkadaşlarımızla birlikte tüm hazırlıklarımızı yaparak iftar saatini beklemeye başladık. Saat 19.30 da yemeğin hala gelmediğini söylemek için BURFAŞ Genel Müdürünü aradım ancak Tv'de canlı yayında olduğunu yazan bir SMS göndererek telefonumu meşgule attı. Ben de kendisine hala yemeğin gelmediğini yazdım ve sürenin daraldığını hatırlattım. Bana sorun olmadığını yazdı"

GÜMÜŞSOY'U AFFETMEYECEĞİMİZ

"Saat 20.00 oldu halen gelen bir şey yok. Bu arada kendisi ile mesajlaşmaya devam ettim. Bana sorun olmadığını iletti saat 20.15'te tekrar mesaj yazdım bu sefer bana ben bugün olarak anlamadım sanırım yanlış anlaşıldık diye bir mesaj attı ben de kendisine öğlen saatlerinde yaptığımız görüşmeyi ve davetimi de hatırlattım. Ben görüşmeyi hatırlatınca bu sefer şöyle bir mesaj geldi "Evet doğru inan ki hatırlamadım şimdi anımsadım" Yani hem unutmuş hem de unuttuğunu unutmuş. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi? Koca bir camiayı davetlilerine ve üyelerine hatta İnegöl'e mahcup etti. Eğer biz birkaç saat önceki görüşmemizde unuttuğunu veya ikram gelmeyeceğini söylese biz buna çözüm üretebilecek kabiliyette ve pratiklikte bir camiayız ve yönetimiz. Ama son 15 dakikaya kadar sorun olmadığını söyleyip, son 15 dakikada unuttum demek sorumsuzluktan başka bir şey değildir. Bu işler bu kadar kolay mı veya böyle kurumlar sorumsuz kişilerce mi idare edilmektedir? Konuyu başta camiamızın, üyelerimizin, misafirlerimizin ve İnegöl kamuoyunun takdirine bırakıyor camiamızdan ve davetlilerimizden bir kez daha büyük bir mahcubiyetle özür diliyoruz.

Ancak camiamızı misafirlerine ve kamuoyuna karşı mahçup etmemize neden olan Gümüşsoy'u da kınıyor ve camia olarak kendisini affetmeyeceğimizi ifade ediyoruz"

İFTARIMIZI TEKRAR YAPACAĞIZ

"Biz büyük ve güçlü bir camiayız. Her şeye rağmen yönetim kurulu olarak sorumluluğu üzerimize alıyoruz. Camiamız ve üyelerimizle bir araya geliyoruz ve gelmeye de devam edeceğiz. Tarihi hakkında birkaç gün içerisinde açıklama yapmak üzere 5 yıldır büyük bir keyif ve özveri ile yaptığımız iftar programımızı bu yıl tekrar yapacağımızı ifade ediyoruz. Bununla birlikte ata topraklarımızda ihtiyaç sahibi Müslümanlar için iftar programı tertip ettiğimizi de bir kez daha hatırlatmak istiyor, hepinize saygılar sunuyoruz"