İBRAHİM EKREN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru'nu emekliye ayrılmasının ardından bu göreve getirilen İbrahim Ekren'i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti ve başarılar diledi.

KÖYLERDE ÇALIŞMALAR YAPMIŞTIK

Ziyarette konuşan yeni Müdür İbrahim Ekren;

"Bir süredir İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğünde görev yapıyordum. Müdürümüz Mahmut Doğru'nun emekliye ayrılmasının ardından büyüklerimiz bizi bu göreve uygun gördüler. Ben de ekibimle birlikte elimizden geldiği kadar hizmet bayrağını yukarılara taşımak istiyorum.

Bugün ziyaretime gelen sayın dernek başkanımıza ve yöneticilerine de bu ince davranışları için teşekkür ediyorum. Kendileri ile daha önce dernek yönetiminden gelen talep doğrultusunda bazı köylerde eğitim ve bilinçlendirme çalışması yapmıştık. Bu ziyaret vesile ile bazı istişarelerde de bulunduk. Özellikle kırsal turizm ve tarım desteklemeleri ile ilgili bizlerden bazı konularda destek istediklerini ifade ettiler.

Biz de kurum olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ilettik. Dernek üyeleri ve Gürcü köylerinin tarım ve kırsal turizm konularında istekleri olduklarını söylediler. Bizler de bilgi birikimimiz ve bakanlığımızın bu konulardaki destekleriyle ilgili ne zaman isterlerse yardımcı olacağımızı ifade ettik.

El birliği ile İnegöl için daha güzel şeyler yapabileceğimizi ifade ettik. İnşallah hayırlı sonuçlar alınır. Bu vesile ile bir kez daha İnegöl Kafkas ve Folklor Kültür Derneği yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

TARIMLA UĞRAŞAN BİR TOPLUMUZ

Ziyaret hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ise şunları söyledi: "İlçe Tarım Müdürlüğü'ne atanan abimiz ve aynı zamanda dernek üyemiz olan camiamızdan bir isim İbrahim Ekren'in İlçe Tarım Müdürlüğü'ne atanmış olması bizleri de elbette mutlu etti.

Bu vesile ile kendisini tebrik ediyor ve bu zor görevinde başarılar diliyoruz. Bizler Gürcistan'dan göç etmiş ve bütün köylerimiz kırsaldadır ve coğrafi olarak yüksek yerlerde kurulmuştur sadece bir köyümüz ovadadır. Dolayısı ile bizim büyüklerimiz hep tarım ve hayvancılık ile uğraşmışlar ve hepimizin köyünde hala toprak bulunmaktadır.

Tabii ilerleyen süreçlerde köylerde yaşam azalmış ve büyük bir çoğunluk İnegöl merkeze taşınarak burada çeşitli işler kurmuşlardır. Buna rağmen hiçbir zaman da köylerimiz ile irtibat kesilmemiş lokal de olsa hayvancıkla, tarımla uğraşan köylerimiz ve üyelerimiz bulunmaktadır.

Son dönemlerde tarım, hayvancılık ve özellikle kırsal turizm ülkemizde öne çıkan sektörler olmuştur. Bizler de elbette toprağı seven bir nesil ve camia olarak bu sektörlere ilgi duyuyoruz. Bu konular hakkında hem kısa bir değerlendirme yaptık hem de sayın müdürümüze hayırlı olsun dileklerimizi illettik.

Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir? Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir?

Bu vesile İlçe Tarım Müdürlüğü görevine getirilen camiamız üyesi İbrahim Ekren'e görevinde başarılar diliyor bizler her daim kendisinin yanında olduğumuzu ifade ediyorum"