Odanın gerçekleştirilen olağan genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Başkan Pakoğlu yaptığı açıklamada;

"Konuşsam dinleyen yok, sussam gönlüm razı değil. 2013 yılından beri bu meslek patinaj yapıyor. Çay o zaman 50 kuruş, kilosu 4 TL. Yani 8 tane çaya bir kilo çay alabiliyorduk. Bugün çay 75 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor, çayın kilosu 34 TL.

Büyükşehir büyükşehir diye feryat etti herkes. Sanki büyükşehir olunca bize rütbe takacaklardı. 2 liraya kullandığımız su bugün 15-16 lira. Esnaf can çekişiyor."

EMEKLİ VE İŞSİZLERİN MEKANI

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

"Kahvehaneler bakın bugün emekli ve işsizlerin mekanı gibi. Hiçbir arkadaşımız para kazanmıyor. 150 TL'den aşağı su parası gelen oda üyesi arkadaşım yok.

Bunu dışında İnegöl'de şöyle bir algı oluştu. Millet bizim kahvehanemizde 50 kuruş ile 1 TL'ye satılan çaya çok diyor. Ama AVM'lerde gidip 3-4 TL'ye çay içiyor."

RUHSATSIZ İŞYERİ SAYISINDA PATLAMA VAR

"Kahvehanede genç müşteri yok. Genç müşteriyi kahvehaneye çekebilmemiz için modernize olmamız gerekiyor. Bunun için destek gerekiyor. Bizim mesleğimiz ayaklar altına alındı. Bizi hiç koruyup kollamadılar.

İnegöl'de bugün yüzlerce kaçak işyeri var, ruhsatsız. Belediye sağ olsun elinden gelen imkanları doğrultusunda bize yardımcı olmaya çalışıyor. Ama ruhsatsız işyeri sayısında İnegöl'de patlama var" diye konuştu.