27 Şubat ile 10 Mart tarihleri arasında 9 ekip ile gerçekleştirilen denetimlerde, iş yer açma ve çalışma ruhsatı olmayan 5 iş yeri hakkında yasal işlem uygulandı.

279 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban;

"İnegöl Belediyesi olarak halkımıza daha kaliteli hizmet sunulması adına belli dönemlerde, farklı meslek gruplarında faaliyet gösteren işletmeleri denetimden geçiriyoruz.

Bu kapsamda son olarak şehrimizde faaliyet gösteren kahvehanelerin ve çay ocaklarının denetimini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından 27 Şubat Pazartesi gününden itibaren başlayan denetimler 10 Mart Cuma günü sona erdi.

279 iş yeri denetimden geçerken, iş yer açma ve çalışma ruhsatı olmayan 5 iş yeri hakkında yasal işlem gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

KALDIRIM İŞGALİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Yapılan denetimlerde dikkat edilen hususlar hakkında da bilgi veren Taban; "Ekiplerimizin yaptığı denetimlerde öncelikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı kontrolü olmak üzere iş yerinin boya-badana ve genel temizliği ve hijyen vb. konularında denetimler yapılmıştır.

Ayrıca denetimlerde bu alanda faaliyet gösteren tüm işletmelere özellikle bahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte belediye meclisinin kaldırım yasağı ile ilgili kararı hatırlatılarak, yaya yollarına masa ve sandalye koymak suretiyle yapılabilecek ihlallere meydan vermemeleri ve kaldırım işgalleri konusundaki yasaklara hassasiyet göstermeleri noktasında gerekli uyarı ve ikazlarda da bulunulmuştur.

Bu konuda özellikle şehrimizin yaşanabilir bir kent olma yolunda attığımız adımlara destek olma adına bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin kaldırım işgali konusunda gerekli hassasiyetleri göstereceklerine yürekten inanıyorum."

ANİDEN VE ZAMANSIZ YAPILIYOR

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin aniden ve zamansız yapıldığını da vurgulayan Taban;

"İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum.

Ayrıca halk sağlığına öncelik vererek üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Taban son olarak, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerinin ilçe halkının sağlığını ön plana alarak bu tür denetimlere devam edeceği bilgisini de verdi.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var