S.S. 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü kooperatif binasında gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Recep Portakal güven tazeledi.

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede, divan heyeti seçildi. Denetim ve faaliyet raporları okunup ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından gündem maddeleri arasında yer alan konuların görüşülmesine geçildi.

Üye aidatlarının, başkan ve yardımcılarının maaşlarının ve genel kurul süresinin belirlenmesinde gerginlikler yaşandı.

Tartışmaların ardından ortakların kararı ile üye aidatları 125 TL'den 200 TL'ye çıkarılırken, Başkan maaşı 2 bin 500 TL'den 4 bin TL'ye, başkan yardımcısı, muhasip üye ve üyenin maaşları ise 2 bin TL'den 3 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Genel kurul süresi ise üyelerin çoğunluğunun oyu ile 3 yıl olarak belirlendi.

Genel kurula katılan Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada;

"Sizlerden isteğimiz şehrimiz adına düşüncelerini, projelerinizi bizlere ulaştırmanızı istiyorum. Ortak aklı hep birlikte çalıştırırsak, İnegöl'ümüz için en güzel şeyleri yapacağımızı düşünüyorum. Ben hepimize hayırlı ve bereketli işler diliyorum" dedi.

Genel kurul süresinin 3 yıla çıkarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, "Her yıl seçim yapılmasından insanlar bıktı. Genel kurulun 3 yıla çıkarılması herkes için iyi oldu. Arkadaşlara güveniyorsak, devam edelim. Genel kurulunuzun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek listeyle gidilen seçimde Başkanlığa mevcut başkan Recep Portakal seçildi. Yeni yönetim kurulunda; Niyazi Cengiz, Hayrettin Baykoz, Rahmetullah Ertem ile Murat Tüfekçi yer alırken; denetleme kurulu Erol Türk ve Yılmaz Kozan'dan oluştu.

Seçimin ardından üyelere teşekkür eden Başkan Recep Portakal yaptığı konuşmada;

"Sizleri en iyi tanıyan ve bilen, en çok çalışan kişiyim. Kesinlikle sizler adına yanlış adım atmayacağız. Geçmişte biz hatalar yaptık. Bunun cezalarını ödedik. Bu hatalar kesinlikle tekrarlanmayacak. Bizim kooperatifimiz, büyük bir kooperatif. Biz fabrikalarla birebir irtibat kurduk."

"Kendimiz için değil, sizin için kurduk. Burası büyük bir kuruluş. Buranın sesi tükenmiş. Bundan sonra göreceksiniz; biz hiçbir zaman takozcuyla, müdürle değil, başmüdür kimse sizler adına onlarla görüşeceğiz. Görüyorsunuz, hiçbir fabrika, kooperatif zam vermedi, zam almadı. Ama biz geldiğimiz günden bugüne %15,5 zam aldım. Ve bugün gelinen noktada bana verdiğiniz aidatı da, maaşı da hak ederek kazandım. Bu makam ve mevkiler gelip geçici ama bizim dostluklarımız bakidir ve bunu sizler iyi biliyorsunuz."

"Bu kooperatife gelip, giden tekrar bu göreve çağırılan biri olarak söylüyorum; herkes bu görevi ister ama herkes bu görevi yapamaz. Çünkü insana hizmet, en kutsal görev ve en çok dikkat edilmesi gereken bir hizmet anlayışıdır. Bakın görev aldığımız günden itibaren fabrikalarla birebir irtibat kurduk, sizlerle toplantılar yaptık, eksikleri yerinde tespit ettik ve kolları sıvadık. Gece gündüz, Cumartesi Pazar demedik, sizlere kaliteli ve güven veren bir hizmet anlayışı sergiledik." dedi.

2.OSB'de arsa taleplerinin olduğunu aktaran Portakal, "Konu Belediye Başkanının gündeminde. Çalışmayan sıralarla alakalı sizlerle istişareler yapıp karar alacağız. Bu görüş ve düşüncelerimle beni hepiniz iyi tanıyor ve biliyorsunuz. Bizler hep merhametli yüreğimiz ile hareket ederiz. Çünkü bu sektörün sıkıntılarını en iyi bilen birisiyim. Ahlak değerlerimize sahip çıkalım. Çünkü ahlak bir cemiyetin temelidir."

"Değerli arkadaşlarım zor bir meslek icra ediyoruz. Ama başımız dik, göğsümüz ferahtır. Bu ülkenin canını, malını, sebzesini, meyvesini, sanayi ham maddesini ve her türlü yükünü kar kış, gece gündüz demeden, alnımızın akıyla hak ederek taşıyor ve para kazanıyor, ülkemize hizmet ediyoruz. Sıkıntılarımız çok. Nedir bunlar; vergilerimiz çok yüksek, mazot fiyatları çok yüksek, bu konuda devletimizden yardım bekliyoruz. Son sözüm sizlerle daha iyi bir gelecek için buradayım" şeklinde konuştu.