DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

İnegöl Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Pazartesi günü İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda "İnegöl'den Yemen'e" konulu fotoğraf sergisi düzenledi. İnsan hakları gününde açılan bu sergiyle Yemen'e dikkat çekilirken, sergi kapsamında düzenlenen etkinlikler kan bağışı ile devam etti.

BAŞKAN TABAN KAN BAĞIŞ TIRINI ZİYARET ETTİ

İnegöl'de 16 Aralık tarihine kadar devam edecek olan Kızılay kan bağışı kampanyası, sergi etkinliği kapsamında bugün bir günlüğüne Kent Müzesi önünde gerçekleştirildi. Kan bağışının da insanlık görevi olduğuna dikkat çekmek amacıyla yapılan bu kan bağış kampanyasına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Alper Taban'da müze önünde bulunan kan bağış tırını ziyaret ederek görevlilere çalışmalarında başarılar dileyip vatandaşlara da ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

Taban, kan bağışının insanlık vazifesi olduğuna dikkat çekerek; "Bizler de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlediğimiz sergi kapsamında, ilgili kurumlarla görüşerek kan bağış tırımızı da bir günlüğüne bu bölgede konuşlandırdık. Dün sergi açılışında Yemen'e dikkat çekmiştik. Bugün de istedik ki kan bağışına vurgu yapalım. Görüyoruz ki ilçe halkımızın da ilgisi yoğun. Destek veren herkese teşekkür ederken, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatmak istiyorum" dedi.