İnegöl Yeni Devlet Hastanesi´nde kemoterapi merkezi Bursa Valisi İzzettin Küçük´ün de katılımı ile hizmete açılmıştı.
Bursa'ya gitmek zorunda kalan vatandaşların ayağına kanser tedavi hizmeti getirilirken; Kemoterapi Ünitesine sorumlu olarak Tıbbi Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül atandı. Deligönül, dün göreve başladı.
İNEGÖL'DE TEDAVİ OLABİLECEKLER
İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen yaptığı açıklamada;
"İnegöl Devlet Hastanesinde Medikal Onkoloji alanında hizmete başladık. Geçtiğimiz günlerde ayakta kemoterapi ünitesini muazzam bir törenle açmıştık. Orada sayın vekilimiz ve valimiz de müjdesini vermişti.
Medikal Onkoloji uzmanımız Adem Bey göreve başladı. Kanser hastaları İnegöllüler Bursa'da Özel Hastanelere ve Uludağ Üniversite Tıp Fakültesine gitmek zorunda kalıyorlardı.
Artık İnegöl'de konforlu bir hastanede uzmanımızdan da hizmet alacaklar. İnegöl için önemli bir hizmet. Allah kimseye böyle bir hastalık vermesin ama hastanemiz tarafından bu hizmeti artık vereceğiz. Bu hizmeti almak isteyenler hekimlerine danışarak İnegöl'de tedavi olabilecekler " dedi.
ÜNİVERSİTEYLE İŞBİRLİĞİ
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül ise;
"İnegöl'e yeni göreve başlıyoruz. Kanser çağımızın vebası, gittikçe de yaygınlaşıyor. Tedavi alanında da gelişmeler artıyor. Kanser tanısı aldıktan sonra yeni bir süreç başlıyor. İsmi konduktan sonra 6 ay-1 yıl tedavi süreci başlıyor. Bu süreçte hastalarımız hastaneye sık sık gelmesi gerekiyor.
Tedavi aldığı hastane uzak olunca da yıpranma da artıyor. İnegöl'den ciddi bir hastamız var Bursa'da tedavi gören. Bursa il dışına gidenler de var. Bu hastalarımız bazen haftada bir, bu yolu kat ediyorlar.
İnşallah artık hastalarımız burada tedavi alacak. Üniversiteyle de işbirliği içinde olacağız. Eksiksiz şekilde hastalarımız hizmet alacak. Hastalarımız en konforlu şekilde tedavilerini alıp; inşallah bu hastalıktan, illetten kurtulurlar" ifadelerini kullandı.
EN ÇOK AKCİĞER, KOLON VE MEME KANSERİ
İnegöllülerin daha çok ne tür kanser ile karşı karşıya kaldıkları sorusuna da Başhekim Hayrettin Göçmen şu yanıtı verdi:
"Bizim bir çalışmamız olmuştu. İnegöl'deki kanser oranlarının yüksek olup olmadığına ilişkin bir çalışma yapmaya çalıştık ama diğer ilçelerdeki verileri alamadık.
Erkeklerde akciğer ve kolon kanseri, bayanlar da meme kanseri yaygın. İnegöl'ün coğrafi yapısı, hava kirliliğinin yüksek olması, 2 OSB'den kaynaklanan kimyasallara maruz kalma İnegöl'deki kanserin yaygın olabileceğini gösteriyor."

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem! Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!