Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Namık Göz'ün yazısında şu ifadeler dikkar çekiyor:

Peki, Karacabey bu büyümeye hazır mı?
ASTV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'a bu soruyu yöneltiyoruz.
O da Karacabey'in yol dışındaki özelliklerine de ekleme yapıyor. Türkiye'nin salçalık domatesinin yüzde 40'ını üreten Karacabey, bunun yanı sıra soğanı ve diğer ürünleri ile bir tarım kenti. Marmara Denizi'ne olan 20 kilometrelik kıyı şeridiyle de bir sahil kenti.
Karacabey'de vatandaşlar konutlarını yenilerken, belediye de ilçe merkezindeki bitişik nizamı azaltmak için bazı kurumları kent merkezi dışına kuruyor.
Yeni Karacabey'in kurulması için belediye binlik ve 5 binlik planlarını hazırlıyor. Başkan Özkan'ın söylediğine göre ilçede daha önce planlama yapılmamış.
En önemlisi Büyükşehir Belediyesi'nin uydu kent projesi olacak. İçinde ileri teknoloji üniversitesi olması da planlanan Teknosab'la bağlantılı bu proje sayesinde, Karacabey katbekat büyüyecek.
Başkan Özkan, bununla ilgili benzetme de yapıyor. Bir zamanlar İstanbul nasıl İzmit'i oluşturduysa Bursa da Karacabey'de yeni bir kent yaratacak. Belki de Güney Marmara'da yeni bir il doğacak.

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı: Deldiği duvardan kaçmaya çalıştı 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı: Deldiği duvardan kaçmaya çalıştı

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.