23 Yaşındaki genç stoper 2016-2018 yılları arasında 2 sezon Karadeniz Güven forması ile mücadele etti. Karadeniz Güvenspor tesislerinde düzenlenen imza töreninde KRD Güvenspor yönetim kurulu üyeleri Bünyamin Çelik, Ragıp Akkaya ve İdris Can Hazır bulundular.

İmza töreni sonrasında açıklama yapan Krd Güvenspor yönetim kurulu üyesi Bünyamin Çelik "Sezona güçlü bir takım kurarak girmek istiyoruz. Dış transfer kapsamında eski oyuncumuz Furkan Şengül ile anlaştık. Bizleri tercih eden Furkan'a teşekkür ediyorum. Yaptığımız transfer ile stoper mevkiini güçlendirirdik. Kulüp Başkanımız İbrahim Oğuzay ve teknik ekibimiz ile beraber yeni sezonda güçlü bir KRD Güvenspor izlettirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Furkan Şengül futbola Gülbahçespor da başladı. 4 sezon Gülbahçespor forması giydikten sonra Karacabey G.B. Spor'a transfer oldu. 2 sezon Krd Güvenspor forması giydikten sonra geçtiğimiz sezon devre arasında Selimspor'a transfer oldu. 2018/2019 sezonunda Karadeniz Güvenspor formasını terletecek.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi Gürcistan oldu Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi Gürcistan oldu