SİYAH-BEYAZ GERÇEKÇİ ESERLER

Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı

Evinin bir köşesini bu çalışma için ayıran Temiz, karakalemi konuşturarak, siyah-beyaz gerçekçi eserler ortaya koyuyor.

Çocukluk yıllarından itibaren karakalem çizimleri yapan Temiz'in aşırı gerçekçi karakalem çalışmaları fotoğraf gerçekliğinde.

Kendisine getirilen renkli resimlerin detaylarını titizlikle ele alan Temiz, sabır ve azimle saatlerce uğraşarak siyah beyaz portreleri ortaya çıkarıyor.

12 SAAT SÜREN ÇALIŞMA

Ortaokul yıllarında gördüğü şeyleri çizme hevesiyle başladığını aktaran 37 yaşındaki Özcan Temiz, "Gözüme hoş gelen şeyleri çizme isteğiyle başladım, o zamandan beri de çiziyorum. Askerlik evlilik hayatı hayat şartları derken bir ara çizmeye ara verdim. Son 2 senedir tekrar çizmeye başladım."

"Benim metodum ve sitilim realist (gerçekçi) metodu üzerine. Bana getirilen renkli resim çizildikten sonra tamamen siyah beyaz fotoğraf gibi ortaya çıkıyor. Tüm detayları vermeye çalışıyorum. Çizimler ile alakalı eğitim almadım ama vakit buldukça bu işin üstadından eğitim almayı düşünüyorum.

Tek kişilik bir resmin çizimi ortalama 8 ile 12 saati bulunuyor."

"Kalemlerim olmazsa olmazlarımız. Bir resimde 3-4 çeşit kalem kullanılıyor. Bir kağıt ve kalemlerle çekilmiş bir fotoğraf ortaya çıkıyor. Bana getirilen resimler renkli ben bunu kara kalemle çizerek nostaljik hale getiriyorum" diye konuştu.

TALEP ÇOK

Realist gerçeklikte çizdiği karakalem çalışmalarının büyük ilgi gördüğünü belirten Temiz, "İnsanların çok hoşlarına gidiyor. Şuan için talep çok. Realist olduğu için ilk bakışta siyah beyaz fotoğraf çekimi gibi görüyorlar, çok hoşlarına gidiyor.

Takdir eden çok oluyor, özellikle eşim. Hepsinden Allah razı olsun. Karakalem portre siparişi için telefon ve whatsapp irtibat numaram 0545 634 25 90. Facebook adresim ise Özcan Temiz Karakalem Portre" dedi.