Konferansta ilk söz alan İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler, "Seçimler ister 1 Ağustos'ta yapılsın ister 1 Kasım'da yapılsın İsterse Nisan ayının sonunda yapılsın İYİ Parti bu seçimlere katılacaktır.

Başta Genel Başkanımız olmak üzere genel başkan yardımcılarımız da açıklamıştır. Yani Türkiye Cumhuriyetinde eğer ki hukuktan bahsediyorsak her siyasi partinin seçimlere girmesinin yolu açık olması lazım' 'dedi.

ENGEL ÇIKARIYORLAR

İYİ Parti'ye engel çıkarttıklarını belirten Besler "Ne hikmetse bizim iki seneyi geçen siyasi hareketimizi izlediğiniz de bize hep engeller çıkardılar. Şimdi de engel çıkarttıklarını zannediyorlar biz iddia ediyoruz yüz bin imzayı çok rahat toplayacağız.

Yani buna Allah'tan başka hiç kimse mani olamaz. Yapılacak ilk seçimlerde İYİ Parti sahada olacak. Hatta şöyle diyebilirim 10 Haziran'dan sonra yapılacak her seçime girebiliriz."

EMEKLERE YAZIK

Bu ülkede darbe olmadığı sürece İyi Partiyi hiç kimse seçime sokmamazlık yapamaz. Bu konuda kimse endişe etmesin. 24 Haziran da seçim kararının alınmasının üniversite sınavına girecek kardeşlerimizi ve ailelerinde huzursuzluk yarattı.

Bir hafta daha bekleyip 30 Haziranda yapılsaydı seçim ne oluyordu. Yazık değil mi bu kardeşlerimizin emeklerine diyerek sözlerini tamamladı.

İNEGÖL BENİM EVİM

Ardından konuşan Ali Türkşen, "Genel başkanımız Türkiye'nin bütün illerini dolaşacak program yaptı. Her yere gitmek benim boynumun borcu. İnegöl benim için hayatımda unutamayacağım bir yer olacak çünkü bugün hükümet ön seçim kararı alarak 24 Haziran 2018 tarihini belirledi.

Bugün sizinle birlikteyken bu haberi almak kısmet oldu. Burası aslında benim evim. İnegöl'de kendimi evimde gibi hissediyorum çünkü ben aslen Mustafa Kemalpaşalıyım bu yüzden burada hiç yabancılık çekmediğini ifade etti.

MERKEZ PARTİ OLACAĞIZ

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

Türkşen, partiye katılımına ilişkin konuşmasında ise, "Sayın Meral Akşener'den bir teklif geldi. Sağ bir partinin devamı gibi gözükmekle birlikte, tamamen 'merkez' parti olacağı yönündeki söylemleri ve insanları o yönde etrafına toplaması beni cezbetti. Çünkü Türkiye'nin siyasetine baktığımızda ülkemiz için bir çıkış noktası olabilecek, bütün halkı kucaklayabilecek bir hareket olduğunu gördüm.

Şu anda gidişata dur diyecek, siyasetin yönünü değiştirebilecek bir oluşum olduğuna inandığım için kendisine olumlu yanıt verdim". Siyasete ısınma turumuz, 'Hayır' yolculuğuyla başladı. İnsanlarla birebir temas etmek hoşuma gitti.

KAYA PARÇASI DEĞİL VATAN

Adalar sorunu ve Kardak krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkşen,

"Devletimiz ve hükümetimiz gerekli tedbirleri almalı aksi takdirde adalar ile birlikte, Kıbrıs da uzun vadede elden gidecek gibi duruyor" dedi. Çeşitli mecralarda Kardak harekatını küçümseyenler olduğunu belirten Türkşen, "Alay edenler bile var. 'Ufacık kaya için laf ediyorlar' diyorlar. Sizin o ufacık kaya dediğinize biz, 'Vatan' diyoruz.

Bu kayalar vatan toprağıdır, kırmızı çizgimizdir. O dönemi yaşayanlar bilir, savaşın kıyısından döndük. Okullarımızda ve sivil toplum kuruluşlarımızda gençlerimize bu konuların ne kadar hayati önemde olduğu öğretilmeli. Yunanlar bizim her sıkıntılı durumumuzda adalar konusunda bir adım daha atıyor.

Enosis hayallerinden vazgeçmiyor, yaşamaya müsait olmayan toprakları yaşanabilir kılmak için ellerinden geleni yapıyor. İleride uluslararası mahkemeye gittiğimizde, '20 yıldır neden bir şey yapmadın' diye sorarlar" dedi.

Konuşmasının ardından parti üyeleri tarafından yoğun alkış aldı ve fotoğraf çekimleriyle birlikte program son buldu.